Mopan Suceava
Actualitate

Femeia suspectă de infecție cu ”coronavirus”, la un pas să fie scăpată pe jos cu tot cu ”izoletă”, de paramedicul SMURD care a alunecat pe platforma ambulanței. Explicații ale ISU Suceava (foto: Monitorul de Suceava)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava a transmis un comunicat de presă prin care se dorește clarificarea unei situații speciale din momentul preluării pacientei suspecte de infectare cu ”coronavirus” de la Spitalul Județean Suceava în vederea transportării la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. În spațiul public au apărut informații și imagini din care reiese că angajații ISU Suceava ar fi scăpat din mâini ”izoleta”  – targa izolată în care era urcată pacienta în ambulanță.

Iată conținutul comunicatului de presă:

”Ca urmare a informațiilor și a imaginilor apărute în spațiu public, potrivit cărora personalul SMURD din cadrul ISU Suceava a scăpat izoleta în care era transportată o pacientă la un spital de boli infecțioase, pentru corecta informare a opiniei publice, ISU Suceava face următoarele precizări:

 În cursul zilei de astăzi, unitatea noastră a fost solicitată pentru preluarea pacientei respective și asigurarea transportului cu Autospeciala de Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM) la spitalul de boli infecțioase din municipiul Iași. La un moment dat, unul dintre paramedicii SMURD a alunecat pe platforma autospecialei, din cauza suprafeței alunecoase generate de temperaturile scăzute.

Regretăm acest incident, însă asigurăm cetățenii de faptul că pacienta nu a avut de suferit și nici colegul nostru, paramedicul SMURD. Mai mult, colegul nostru a depus tot efortul, pentru a-i asigura protecția. Acest aspect este argumentat de imaginile difuzate in spațiul public, care arată cum izoleta nu a atins pământul, ci a rămas sprijinită pe genunchiul paramedicului. De asemenea, în urma incidentului nu a fost deteriorată izoleta de protecție. La ora transmiterii acestor precizări, pacienta se află deja la spital, iar colegii noștri, după efectuarea decontaminării personalului și a autospecialei, se vor întoarce la unitate.”

Reamintim că o femeie de 32 de ani, profesoară de limba engleză, s-a întors din China la începutul acestei luni cu avionul, prin Hong Kong și Londra  iar după 7 zile în care s-a simțit rău, cu febră și diaree, tratându-se acasă fără să consulte un medic, s-a prezentat  azi pe la amiază la Spitalul Județean, unde s-a suspectat că a fost infectată cu ”coronavirus”. A fost izolată și transportată de ambulanța SMURD la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. În momentul în care a fost urcată în autospeciala ISU – SMURD, s-a produs acel incident la care se face referire în comunicatul de presă.

De la pacienta din Suceava, medicii ieșeni au prelevat probe care au fost transmise la București, la Institutul ”Matei Balș”, urmând ca în cursul zilei de mâine să se stabilească dacă femeia a fost sau nu infectată cu ”coronavirus”.

Precum se știe, pe de altă parte în cursul zilei de ieri în România tocmai a fost declarată epidemia de gripă.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *