Femeie agresată de soț, după ce s-a certat cu mama soacră, la Adâncata. S-a impus ordin de protecție și urmează divorțul

Încă un caz din suita celor de violență în familie care nu par a fi în scădere, în ciuda faptului că noul legislație oferă mai multe drepturi victimelor acestui fenomen s-a petrecut ieri la Adâncata.

La 18.09.2019, ora 16.00, polițiștii S.P.R. 8 Adâncata au fost sesizaţi prin plângere scrisă de către o femeie de 42 ani, din comuna Adâncata, cu privire la faptul că la 16.09 .a.c., în timp ce se afla la domiciliu, a fost agresată fizic de către soţul său B.C., de 50 ani, din aceeași localitate. Femeia a solicitat emiterea unui ordin de protecţie provizoriu împotriva soţului său.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că la 16.09.2019, în jurul orei 22.00, femeia care a făcut reclamația se afla la domiciliu împreună cu soţul său B.C., soacra sa şi cei doi băieţi.

La un moment dat între ea și soacra ei a izbucnit un conflict verbal, în care a intervenit B.C., care a tras-o de păr pe soţia sa şi a lovit-o în zona feţei.

Fiul lor, care se afla în curtea locuinţei, auzind ţipetele mamei sale a fugit în casă şi i-a despărţit pe părinţi, conflictul încetând.

A doua zi, femeia a mers la serviciu şi nu s-a mai întors acasă, în prezent aceasta locuind în municipiul Suceava împreună cu fiica ei.

Ea s-a prezentat ieri la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Suceava unde a fost examinată din punct de vedere medico-legal, după care i s-a eliberat certificatul medico-legal  din conţinutul căreia rezultă că în urma agresiunii a suferit leziuni care pot necesita pentru vindecare un număr de 5-7 zile îngrijiri medicale.

A fost întocmit formularul de evaluare a riscului și s-a stabilit că există risc iminent de victimizare, motiv pentru care a fost emis ordin de protecţie provizoriu împotriva lui B.C., urmând ca documentaţia să fie înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava la data de 19.09.2019, în vederea sesizării instanţei de judecată, procurorul de serviciu fiind înştiinţat telefonic cu privire la eveniment.

Nu a fost necesară evacuarea lui B.C. din locuinţă, întrucât soția lui  nu doreşte să mai locuiască la adresa de domiciliu, urmând a se muta la locuinţa părintească din comuna Siminicea. Ea a cerut ca soţul său să păstreze o distanţă de circa 50 m de ea.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „violenţă în familie”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *