Femeie confirmată cu botulism, în stare gravă la Spitalul Județean Suceava

Spitalul Județean Suceava a anunțat că a venit confirmarea pentru prima pacientă suspectată de botulism, care este internată în ATI.

”Din păcate la 48 de ore de la administrarea serului antibotulinic, starea pacientei nu s-a îmbunătățit, prezentând chiar un episod de insuficiență respiratorie severă în cursul nopții,  care a necesitat ventilație non invazivă.

Momentan este din nou doar cu masca de oxigen dar prognosticul este rezervat. Probabil tulpina este una foarte agresivă și infecția a progresat foarte repede.

Vrem să atragem atenția populatiei la consumul de conserve incorect procesate și depozitate ( în general cele făcute acasă ).

Botulismul este o boala infecțioasă gravă, cauzată de o neurotoxină produsă de bacteria Clostridium Botulinum, care poate determina complicații grave neurologice, cardiace, respiratorii, mergând până la deces.

Ca și măsură preventivă, această toxină poate fi distrusă prin fierberea alimentelor și apei 10 minute la 100 grade Celsius.”, se arată în comunicatul de presă transmis de Spitalul Județean de urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.