Fenomenul Coronavirus: Trece Paștele, cum rămâne cu nunțile?

Textul acesta trebuia să fie nițel mai lung, dar îl voi scurta doar la punctele esențiale fiindcă între timp, a apărut o altă mare problemă la nivel național: Guvernul României, cu toți membrii acestuia și cu personalul auxiliar,  au intrat în autoizolare, după un caz confirmat de Coronavirus la un senator PNL pe nume Vergil Chițac cu care ei au intrat în contact.

Până atunci,  lansăm un alt subiect, la fel de fierbinte. Astăzi dimineață am făcut o vizită nevinovată la o primărie din județul Suceava (comuna Dumbrăveni, n.r.). O doamnă drăguță ne-a invitat elegant să acceptăm doza de dezinfectant, pentru ca, dacă nu să ducem, măcar să nu luăm cu noi virusul. Câte un bătrân sau o bătrână, supărați că li se cere să treacă prin această procedură elementară de dezinfecție, știind că treburile lor, cu pământul, sunt mai importante decât pandemia globală, dorind să ajungă direct la primar, au încercat, fără succes să fenteze spray-ul dezinfectant.

Primarul de la Dumbrăveni, Ioan Pavăl, secretarul Mihai Chiriac, toți cei din primărie,  sunt pregătiți cu toate materialele dezinfectante, au îngăduință pentru comportamentul bătrânilor care se luptă între ei pentru un hat de țarină. La fel foarte probabil, astfel de măsuri au fost luate în toate primăriile din județ.

Dar nu localnicii nervoși că nu și-au clarificat grănițuirea pământurilor reprezintă cea mai importantă problemă. Cei în vârstă se pot certa cu doamna de la intrarea în clădirea primăriei pentru că sunt obligați să se spele pe mâini cu dezinfectant, se pot certa între ei pentru o răchită sau două, pentru un șforac ori o piatră de hotar.

Ce facem însă cu tinerii care și-au închiriat  săli cu sute de scaune la mese, muzicanți talentați, maeștri de ceremonii, acum un an sau chiar doi ani înainte pentru cel mai important eveniment al vieții lor, nunta? Am mai spus, acum este Postul Paștelui, nu se fac nunți. Dar ce se va întâmpla cu acele programări pentru nunțile de după sărbătorile pascale? Cum se vor puncta financiar mirii și familiile lor cu organizatorii de evenimente, proprietarii de săli și artiștii care au primit deja avansuri consistente, dacă vor fi interzise adunările publice? Probabil că există în contractele semnate și clauze de forță majoră, bănuim.

Dacă nu, să facem rugăciuni pentru ca fenomenul Coronavirus să fie deja de domeniul trecutului după Paște și toate măsurile de prevenire să fie ridicate.   

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *