Festival Medieval, cum altul mai mare și mai frumos nu a fost vreodată undeva, între 11 și 14 august, la Cetatea Sucevei. 34 de trupe cu 500 de participanți din 6 țări: Turcia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, România. Și marele CHEF Cătălin Scărlătescu!

După un an de pauză totală și un altul, 2021, înlocuit de frumoase dar timide povești medievale, Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, revine, într-o organizare explozivă și fabuloasă, între 11 şi 14 august, în Cetatea de Scaun a Sucevei!

Anul acesta ajung la Cetatea Sucevei 34 de trupe cu 500 de participanți din 6 țări: Turcia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova și, bineînțeles, România. Un moment cu încărcătură emoțională pe fond istoric, și mai ales pe fond de maximă curiozitate, va fi cel care se va întâmpla sub ropotul cailor cu care solia Turciei va intra în Cetatea Sucevei cea niciodată cucerită de armă străină, desigur de data aceasta pentru repuneri în scenă a unor momente petrecute în evul mediu.

Pe 11 august, de la ora 20.30, pe străzile Sucevei, are loc TRADIŢIONALA PARADĂ CU FĂCLII, eveniment de debut al festivalului medieval așteptat de zeci de mii de participanți. În același timp, joi, de la ora 20, așa cum s-a petrecut de-a lungul celor 16 ani de când evenimentul face Suceava și România mai frumoasă, mai atractivă,  în Cetate se desfășoară un concert susținut de PROCONSUL.

Îndrăgostit iremediabil de Muzeul Național al Bucovinei, de Cetate și Muzeul Satului Bucovinean, și anul acesta monumentalul CHEF Cătălin Scărlătescu va învălui cetatea și va ispiti publicul spre înfruptare cu bucate cu savoare medievală preparate pe loc, pe grătarele și plitele ce se vor încinge în zona Foișorului Cetății, mai la umbră, ca să nu se simtă vipia zilelor de august la care se adaugă cea a jarului pe care vor sfârâi bunătăți cu nemiluita.

Programul este pregătit în așa fel încât, ”de la cel cu țâța-n gură, pân` la cel cu tâmpla sură”, toată lumea să se bucure de 4 zile de poveste: teatru de păpuși, piese de teatru, dansuri medievale, întreceri, lupte, ateliere, turniruri, jocuri cu focuri, cai cu nemiluita și tot atâția oșteni, trupe de trupe, muzică, păsări de pradă, legendele nopții care prind viață în șanțul cetății și multe, multe altele, ca să aibă publicul de unde alege, de la orele dimineții până la miezul nopții și puțin peste.

Așadar, așa cum spun organizatorii, adicătelea Muzeul Național al Bucovinei, sprijinit cu fonduri publice de la Consiliul Județean Suceava și primăria Suceava, dar care a și reușit să atragă puzderie de sponsori de renume (așa cum e și evenimentul pe care îl susțin): ”Vino să vezi cavaleri, domniţe, teatru pentru copii, dansuri medievale, păsări de pradă, lupte şi turniruri cu cai, spectacole cu focuri, cu invitaţi din ţară şi străinătate. Anul acesta, solia Turciei ajunge la Cetatea Sucevei. Te așteaptă 4 zile epice la Festivalul de Artă Medievală ”Ștefan cel Mare” Suceava!

Fii parte a acestei experiențe unice, cum numai în Cetatea de Scaun a Sucevei se poate întâmpla!

Au ajutat și dăruit pentru împlinirea acestei lucrări, sponsorii noștri, cărora le mulțumim: Ambro, Trutzi, Aqua Carpatica, Generația Tehnoworld, Edumax, Merlin’s, Euro Speed, Ritmic, Netcom Activ, Inter Conti, AC Mobile, Laktotrio, Europlast, Carpatis, Paper Print Invest, CAR Învățământ, Bermas, Adria, Prodalcom, Auchan, Restaco, Asociația pentru Promovarea Culturii și Tradițiilor din Bucovina Suceava, Selgros, Fundația Victoria, Raitar, Bucovina Turism Activ, Suct, Calcarul SA, Lidana, Savcom.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.