Mopan Suceava
Actualitate

FESTIVALUL ”BUCOVINA ROCK-CASTLE”, CONTESTAT LA CONSILIUL JUDEȚEAN DE CÂȚIVA ACTIVIȘTI CREȘTINI. AMENINȚĂRI CU PROTESTE MASIVE LA CETATE, ÎN ZILELE FESTIVALULUI

Doi cetățeni, unul din Suceava – Ionel Butnariu, celălalt din Câmpulung Moldovenesc – Cătălin Moldovan, la care s-a alăturat ulterior și un al treilea, care s-au declarat apărători ai tradițiilor și valorilor creștine, au fost astăzi la Consiliul Județean, în ziua în care a fost programată ședința lunară de deliberativului județean, cerând în mod imperativ ”anularea concertului ”Bucovina Rock Castle” de la Cetatea de Scaun – Suceava, 24-26 august 2018”. Au venit echipați cu un maldăr de exemplare a unui ”Memoriu-Reclamație- Notă de protest”, adresat mai tuturor instituțiilor naționale, județene și municipale dar și cultelor creștine din România, ”iubitorilor de țară, de istorie și naționaliști” precum și ”presei aservite și televiziunile-slugile ONG-urilor ateiste, progresiste-sorosiste.”
Acest document a fost prezentat înainte de ședință președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. El conține, pe puncte, următoarele chestiuni, în esență:
Curtea de Conturi, DNA, Parchetul local, să investigheze cum au fost cheltuiți ”în mod fraudulos” banii publici de către CJ, Primărie, Muzeul Centrul Cultural Bucovina pentru ”concertul Bucovina Rock Castle”, muzica rock fiind de sorginte demonică și nu face parte din istoria, tradițiile și cultura bucovinene – românești;
Pentru ”sumele colosale” cheltuite între anii 2010-2018 să fie trași la răspundere din punct de vedere penal și să restituie banii cu dobândă cei pe care dânșii îi consideră responsabili de organizarea acestui ”concert”, de-a lungul anilor;
Ei consideră că este inadmisibil ca pe afișul acțiunii să se pună ”în mod fraudulos”, ”sigla istorică a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România” dar și că acest concert este organizat în Cetatea de scaun a Sucevei, ”întinând memoria marelui voievod ortodox, întregitor de țară”. Este de asemenea inadmisibil ca de 8 ani, cetățenii din municipiul Suceava și din localitățile limitrofe ”să fie terorizați fonic până la 4 dimineața de muzica rockeristă”, și alte asemenea, cei interesați putând consulta în întregime mesajul pe conturile de socializare ale principalului activist creștin anti-rock, suceveanul Ionel Butnariu , care conține suficiente declarații vindicative pline de patos, pentru amatorii genului.

În opinia contestatarilor (documentul este semnat de cinci persoane, inclusiv cei doi mai sus pomeniți), sucevenii, nici cei tineri și nici cei mai în vârstă nu iubesc muzica rock nici în procent de 0,01%, cei care profanează șanțul cetății sunt aduși cu autocarele din afara județului, transportul acestora fiind plătit de fundații , probabil cele care fac parte din ”organizațiile progresiste-ateiste- sorosiste”, amintite de semnatari în preambulului memoriului, care la rândul lor au fost finanțate chiar de către organizatorii manifestării, indicați adineaori.
EI au mai arătat că ”ne vom organiza pe rețelele de socializare mii de suceveni creștini, pentru ca între 24-26 august 2018 să fim aproximativ 5.000 de creștini la Cetatea de Scaun, cu pancarte, pentru a împiedica acest eveniment de care ne este lehamite”.
De menționat că președintele Flutur i-a ascultat cu răbdare și le-a permis să distribuie consilierilor județeni și altor doritori exemplare din manifestul lor. Li s-a aprobat chiar să participe la ședința ordinară a CJ, punându-li-se în vedere că, potrivit regulamentului, nu pot lua cuvântul decât pe probleme legate de ordinea de zi.

La sfârșitul ședinței, chiar Gheorghe Flutur le-a făcut o scurtă prezentare protestatarilor iar consilierii au acceptat să-i asculte, nu mai mult de două minute. Pentru că aceștia se puseseră pe vorbă multă, aleșii județeni au decis să închidă ședința și să se ridice de la masă.
În acest context, președintele CJ a explicat că oricare cetățean al județului are dreptul să participe la ședințe, pot face propuneri pentru îmbunătățirea unor decizii ce se iau în acest cadru dar sub nicio formă astfel de inițiative nu pot fi luate în considerare. El i-a invitat pe cei trei nemulțumiți, dacă doresc acest lucru, să revină de-acum la anul, pentru a discuta și ideile lor despre ce la place și ce nu sucevenilor.

De punctat un lucru, fiindcă Ionel Butnariu tot a adus vorba despre domnitorul ”ortodox” Ștefan cel Mare și despre cultura tradițională din Bucovina, dânsul a recunoscut că nu este de confesiune creștin – ortodoxă, făcând parte dintr-un alt cult religios, mai precis ce al ”Creștinilor după evanghelie”.

Please follow and like us:

8 comentarii la „FESTIVALUL ”BUCOVINA ROCK-CASTLE”, CONTESTAT LA CONSILIUL JUDEȚEAN DE CÂȚIVA ACTIVIȘTI CREȘTINI. AMENINȚĂRI CU PROTESTE MASIVE LA CETATE, ÎN ZILELE FESTIVALULUI

 • Aprodul_Purice

  Viciul esențial al acestui protest nu îl reprezintă inadecvarea protestatarilor sau incompatibilitatea care ar rezulta din apartenența lor la un cult care nu este același cu al lui Stefan cel Mare… Să nu ne pierdem cu firea,domnul prins în ofsaid,în aparență,cu apartenența sa la cultul ”creștin după evanghelie” este afiliat și fidel – a se observa! – al unuia perfect compatibil cu ceea ce se înțelege prin creștinism,are chiar in denumirea sa titulatura de „creștin”, iar a judeca lucrurile simplist,ca și cum am fi noi titularii vreunui monopol al credinței într-o zonă de exclusivitate legată,desigur,și de Cetatea de Scaun, este și naiv și periculos și primitiv,nefiind vorba nici de o dispută între talibanii diferitor culte care se revendică din creștinism!
  Însă demersul lor păcătuiește prin altceva,prin ceva ce se constituie într-un serviciu adus involuntar autorilor acestui dezmăț ofensator,de foarte joasă calitate,arogant și distrugator de standarde,expresie concentrată a unui mercantilism de duzină,altoit pe un dispreț profund față de valorile perene ale unei nații…Păcătuiește prin simplificarea registrului invocat ca fiind afectat și în măsură să justifice anularea acestui „festival” sau cel puțin re-locarea sa… Reducerea acestuia la sentimentul religios ofensat de excesele protagoniștilor,de la satanism presupus sau chiar dovedit la nivelul foarte ridicat al decibelilor rezultați din răgetele artisitice… Caci nu aicea este marea problema sau nu numai între aceste paranteze strâmbe!
  In primul rând,demersul dumnealor, laudabil însă prin curaj,seamănă cu plângerea adresată pisicii că,uite,m-a zgâriat pisoiul!
  Domnul Flutur a și expediat problema,la revedere și n-am cuvinte,să vadă tot poporul cine contestă ,să nu ziceți că eu nu v-am ascultat,ne vedem la anul!
  Lucrurile sunt însă grave pentru că:
  1. din rațiuni exclusiv mercantile,din intenția de a câștiga de pe urma alăturării brandului „Cetatea de Scaun” unei manifestări obscure,de mâna a doua – a treia, s-au forțat limitele bunuluisimț, ba chiar ale legii,îngăduindu-se această paranghelie care are,pe fond,legalmente,valoarea unei intervenții neautorizate într-un perimetru definit legal ca monument istoric din clasa A,despre care nu se poate spune nici în glumă ca ar fi epuizat din punctul de vedere al cercetării arheologice,in discuție nefiind nici genul muzical care poate fi oricare altul dintre cele cunoscute și recunoscute pe Terra,de la muzica lui Guță la Bach,și nici vârsta,apartenența politică,afilierea religioasă sau meseria de baza,fie aceasta turnătorie sau prelucrare a informației prin așchiere, a unui anumit ctitor și adaugitor al acestei manifestări…
  2. …in discuție este însă fără echivoc potențialul profund daunător și distructiv al unei adunări de sute de oameni care sunt stimulați să consume tone de bere si alte produse de gen,să fumeze și să-și reverse prinosul excedentar în afara budelor plesnite acolo cu titlu de investiție culturală,după cum se cunoaște,se știe și se vede în documente care circulă pe net… Pe zidurile Cetății de Scaun a Sucevei,pe aceleași ziduri care puteau fi protejate in anii ’60 ai secolului trecut de agresiuni infinit mai mici și nu pot fi apărate astăzi,de către funcționari ai democrației cărora nu le încape pe gură declinarea unor mantre ale imbecilității patriotic-locale…Intr-un perimetru transformat ad-hoc într-o federație de cârciumi ,de malaxoare de mici și de bude „ecologice” artizanale…
  3. …dar in discuție mai este și mecanismul care permite unui angajat contractual cu studii medii de la CCB,căptușit însă cu două derogări ca pentru lăutari de excepție ca să poată fi plătit cu un salariu respectabil,autor de „cărți” confecționate în pripă,adunate cu grebla de pe internet,să-și promoveze pe bani publici ,de cca 8 ani,interesele familiale deghizate in activitate culturală ,platindu-și fiul,zice-se,în acelasi timp si „artist” cu propria formație venită de la Cluj dar și –dzicu unii – nembru,și anume al juriului,ca sa se dovedească nu numai că eu centrez,eu dau cu capul,dar tot eu validez golurile și iau și prima de joc!
  4. …nici nu poate fi vorba,desigur ,despre ceva ce se descrie în mod obișnuit la noi drept „un folos material pentru sine sau pentru altul”,”incompatibilitate”,„conflict de interese” sau – doamne ferește! – „abuz în serviciu”… Deoarece cine a mai pomenit să fii funcționar de rang inferior,consultant artistic cu derogare de studii,să fii, in fapt,șeful-zbir al unei structuri gonflabile cum este CCB,să-ți scoți pe bandă rulantă contrafacerile cu diferite titluri și de două-trei ori pe an,să ți se aloce și diferite sinecure zemoase,spații culturale intangibile și nedestinate ofensei publice,ca să-ți faci și neamurile cu ceva bani deoarece cine binemerită de la patrie tre’ să aibă măcar și o alocare de domnitori,manastiri,cetăți,perimetre cu imagine,cu tot cu personalul aferent,drapat în bulendre de circumstanță,specialiști în cai dar și în „artă medievală” ???
  5. …. precum și multe alte întrebări care decurg unele din altele și nu se poate să nu primească raspunsuri – ne place să credem – in intervalul care ar putea fi considerat perioada de prescripție nu însă și de uitare sau iertare.

  Răspunde
  • Iobel Butnariu

   CLARIFICARE-COMUNICAT DE PRESA !!! (FOARTE IMPORTANT )

   1.Crestinii nu protesteaza cu pumnul sau cu parul, cum au facut-o recent cei din Piata Victoriei la Bucuresti. (Ei au alte arme pe care le folosesc pt a ajunge la victorie. La fel le-am folosit si in cazul Familiei Bodnariu, eliberand copiii dumnealor, din lagarul sodomit-masonic-ateist, numit Barnevernet.)

   1.Noi in calitate de crestini, Luni 20 August 2018, am fost prezenti la Sedinta Consiliului Judetean Suceava, deoarece si Legea Administratiei Publice Locale ne permite acest lucru.

   1.I-am transmis in mod politicos, d-lui Gh.Flutur si consilierilor judeteni, sa nu mai dea sponsorizari din bani publici pt Concertul Rock ”Bucovina Rock Castle”, prin ONG-urile infiltrate la Centrul Cultural Bucovina si de la Muzeul Bucovina de Istorie Suceava, deoarece in Statutul Centrului Cultural Bucovina, scrie negru pe alb, ca TREBUIE sa promoveze: valorile spirituale, culturale si traditionale romanesti-bucovinene.

   2.Muzica rock, nu face parte din valorile spirituale-culturale si traditionale-romanesti. Este o muzica satanica. Ultimul Grup de pe Afisul ”Bucovina Rock Castle 2018” inseamna tradus din limba engleza: ”Injunghiat in spate”, deci un apel la crima, violenta, consum de droguri, padurea de langa Cetatea de Scaun a Sucevei, se transforma in activitati cu caracter imoral, un adevarat ”bordel nocturn”.

   3.Nu dorim desfasurarea Concertului Rock ”Bucovina Rock Castle” la Cetatea de Scaun, pt ca intineaza memoria marelui voievod si intregitor de tara Stefan Cel Mare.

   4.Cerem anularea Concertului Rock la Cetate, pt ca in anul 2016, o trupa suedeza au facut si procesiuni satanice folosind chiar si sange.

   5.Organizatorii nu respecta ora inchiderii Concertului la ora 23, asa cum scrie si in Legea 61/1991, terorizand Municipiul Suceava si localitatile limitrofe cu zgomotul concerului lor rockerist pana la ora 2-4 dimineata. Stop nesimtirii si deranjului fonic la aceste ore tarzii din noapte.

   5.Este tradare nationala si jignire totala, sa pui pe afisul Concertului Rock ”Bucovina Castle 2018” sigla cu Anul Centenar, avand in vedere ca muzica rock nu are nici o legatura cu Unirea Principatelor Romane din anul 1918, inclusiv Unirea Bucovinei cu tara mama.

   6.Nu au decat organizatorii acestui concert Rock, sa-si caute alta locatie, departe de Municipiul Suceava, unde vor avea voie sa tipe si sa urle pana vor ragusi.

   7.Cerem de la dl.Gh.Flutur si de la Consilierii Judeteni Suceveni ca Luni 20 August 2018, ca in plenul Sedintei CJS, sa anuleze desfasurarea Concertului ”Bucovina Rock Castle intre 24-26 August 2018” din pricina motivelor foarte serioase si logice, mentionate mai sus.

   8.A fi crestin nu inseamna sa fii prostut, neinformat , lasand pe toti obraznicii sa faca cuib si pe capul tau. Si Mantuitorul Hristos, a dat afara din Templu pe cei care au transformat Templul intr-o casa de schimb valutar.
   STOP ajunge, cu concertele rock in Municipiul Suceava pana la 2-4 dimineata. (de studiat Legea 61/1991 -”intre orele 22-08 deranjul fonic este strict interzis.”)

   Art.16 Constitutia Romaniei: ”Nimeni nu este mai presus de LEGE.”

   9.Motto: ”Stiu ca intreaga lume este impotriva mea, dar sa stie intreaga lume ca si eu sunt impotriva ei.” sfantul Athanasie 325 d.Hr.

   10.Nota informativa si explicati-va din partea lui :
   Catalin Moldovan si Ionel Butnariu. (20 August 2018-ora 23.20 min.)

   Răspunde
   • Domnilor, parca nu vreti sa intelegeti si doar vi s-a spus cu subiect si predicat ca nu se poate, nu se mai poate, nu da voie organizatorul si programul, este batut in cuie, trebuie neaparat sa fie asa cum a dat ordin organizatorul, iar dl flutur tre sa stiti asta ca este din „tinutul manastirilor”, cititi semnele de circulatie domnilor, iar nu din „tinutul bisericilor” de diferite feluri. Dumnealui nu prea este dus la biserica. Drept ca nici la manastire, doar in campanie electorala, dar sa lasam asta. Nici domnii ceilalti, d ursu de la Muzeu si d. Dragusanul cu familia dansului nu sunt preteni cu bisericile, cu nici una, ca mereu se iau de toata lumea. asa ca ce explicatii si completari sa mai dati. vi s-a spus sa veniti la anu, veniti la anu! Ca pana atunci poate ca se lamureste si ce inseamna „autentic”, care in prezent am bagat de seama ca nu se cunoaste la consiliu jud. Sa aveti zile cu muzica frumoasa!

    Răspunde
 • Stimate Domnule Aprodul, Stimata Doamna Purice, Stimati cetateni Aprodul_Purice,
  Fiind dv in acelasi numar impar de trei ca si cei invitati de dl Flutur sa o ia la anu mai din vreme, din floare adica, mai ales ca poate iși rupe organizatorul vreun nasture la tunica cea veche, eu va comunic punctul meu de vedere in chestia asta zgomotoasa și care pute a ce pute, anume ca ba aveti dreptate, ba nu aveti. Iar ca urmare, cei in drept sa decida au libertatea castigata prin lupte grele de a alege ceea ce le dictează mușchiuletul cultural si musculatura bine dezvoltata a interesului cu multe fete si fese. Dv sa fiti!…
  Drept care mai bine o halba sa ciocnim si impreuna sa ne veselim ca vremea judecatii inca n-a venit!

  Răspunde
 • Cu sigla, n-am inteles daca a fost folosita fraudulos pe afis ori este ea frauduloasă. E de discutat.
  Dar cineva autorizat in materie mi-a dat ca certă informația ca Petru I Musat ar fi fost crestin dupa evanghelie si ca de aceea s-ar organiza anual o sesiune publica de urinare a zidului sau. Eu nu cred ca e asa, dar ce conteaza ce cred eu! In rest, o țiganeala in plus nu înseamna mare lucru.

  Răspunde
 • Oricum, sa faci reclama unor firme private (precum Selgros) pe bani publici este un lucru cu cantec de o factura mai grava decat cel din festivalul lui peste amator din santul Cetatii! Ar trebui sa se autosesizeze cineva. Auzi tu, Selgros este partener media!

  Răspunde
 • D-le, omul are dreptate. A adus argumente logice si de bun simt!

  Cine poate aduce argumente bune pentru acest festival in-afara de abuzuri si de jigniri?

  Prea se face orice, in materie de propaganda imorala, si nimeni nu ia atitudine.
  Ce face d-l Butnariu ar trebui sa faca majoritatea cetatenilor: sa ia atitudine cetateneasca, sociala, altfel decadem cu totul moral…

  Răspunde
 • Ionel Butnariu nu face parte din Cultul Creștin după Evanghelie. A fost exclus in urma cu mai mulți ani. Asta spune tot.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *