Festivalul Internațional ”Ciprian Porumbescu”, proiecte pentru anul viitor anunțate de vicepreședintele Consiliului Județean Niculai Barbă, după ediția pilot din acest an

Vicepreședinte Consiliul Județean Suceava, Niculai Barbă a anunțat că ediția de anul viitor a Festivalului Internațional ”Ciprian Porumbescu” va include  un concurs într-un format unic în țară după ce prima ediție, ce de anul acesta, ca ediție pilot, a fost organizată pentru a găsi cele mai bune soluții astfel ca în anul care vine acest festival să aibă o anvergură națională și internațională, a transmis vicepreședintele CJ Suceava.

”Am dorit că creăm o dezbatere pe tema oportunității și a modului în care să se construiască acest festival-concurs. Mâine (7 iunie, n.r.)  va avea loc deja o întâlnire la Centrul Cultural „Bucovina” pentru a demara pregătirea ediției din anul 2022.

Voi propune ca în fiecare an, în perioada 1 – 6 iunie, să se desfășoare „Zilele Ciprian Porumbescu” în județul Suceava.

În cadrul acestor zile urmează să desfășurăm mai multe activități, parte dintre ele prinse în Festivalul Internațional Ciprian Porumbescu.

Trebuie spus că în cadrul festivalului vrem să organizăm Concursul Internațional de Muzică de Cameră Ciprian Porumbescu, într-un format unic în țară.

Astăzi, în ultima zi a Festivalului, s-au depus jerbe de flori la mormântul compozitorului de la Stupca și la bustul lui Ciprian Porumbescu din parcul central din Suceava.

Manifestările s-au încheiat la bustul lui Ciprian Porumbescu, unde au prezentat un program artistic laureații Concursului Internațional Ciprian Porumbescu, aflat la prima ediție.

Ediția pilot a acestui festival, ca de altfel majoritatea evenimentelor cultural-artistice din acest an, se desfășoare sub egida marcării a 150 de ani de la Marea Serbare de la Putna”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *