Mopan Suceava
ActualitateEvenimente

Festivalul Medieval ”Ștefan cel Mare” – 2023, mesaj al președintelui Consiliului Județean Gheorghe Flutur. Programul evenimentelor

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a adresat într-o declarație de presă invitația de a participa la Festivalul Medieval ”Ștefan cel Mare”, din Cetatea de Scaun a Sucevei, care se va desfășura în perioada 17 – 20 august 2023.

El a arătat că în ultimii 15 ani de când Festivalul Medieval de la Cetate a crescut de la an la an, iar acum  Suceava este în măsură să spună că are cel mai mare festival medieval organizat din toată țara.

Anul acesta vor participa 37 de trupe, din șase tări: Turcia, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Republica Moldova la care se adaugă trupele din România.

”Anul trecut am avut în jur de 30.000 de participanți la eveniment, care au vizitat cetatea în acea perioadă. Anul acesta ne așteptăm să vină de asemenea foarte mulți turiști.”, a spus Gheorghe Flutur, care a anunțat că imediat după acest eveniment vor începe lucrări mari de restaurare în Cetatea de Scaun, o investiție de aproape 6 milioane de euro, pentru consolidări, pentru plombarea și chituirea șanțului interior al cetății dar și alte lucrări. În cadrul acestei investiții se va construi un alt pod consolidat la intrarea în cetate, balustrada de pe alee va fi de asemenea înlocuită și consolidată.

Gheorghe Flutur a arătat că anul trecut în Cetatea de Scaun a Sucevei au intrat peste 200.000 de turiști. ”Suceava devine un pol de atracție turistică și pentru că aici avem cetatea Marelui Ștefan.”, a  mai spus președintele Consiliului Județean Suceava.

Prezentăm în cele ce urmează programul evenimentelor din cadrul Festivalului Medieval, pentru fiecare zi în parte așa cum a fost realizat de Muzeul Național al Bucovinei, instituție care gestionează încă de la începuturile sale, această importantă manifestare culturală.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *