Festivalurile de la Cetate, cereri de suspendare în instanță, nu doar pentru Bucovina Rock Castle ci și pentru Festivalul Medieval Ștefan cel Mare. Tribunalul va decide soarta celor două manifestări

 

Pe data de 11 iulie a.c., suceveanul Ionel Butnariu a depus la Secția de contencios administrativ a Tribunalului Suceava  o cerere de anulare și suspendare a actului administrativ , împotriva Hotărârilor Consiliului Județean Suceava pentru a nu mai fi organizat festivalul ”Bucovina Rock-Castle” 23 – 25 august 2019,  și nici Festivalul de Artă Medievală programat pentru  15-18 august 2019 din bani publici. Se cere de asemenea suspendarea acelor părți din actele administrative (hotărâri ale Consiliului Județean) care fac obiectul cererii formulate de Ionel Butnariu, până la soluționarea definitivă a acțiunii judecătorești.  Cererea depusă la instanță este semnată nu numai de Ionel Butnariu ci și de reclamanții Nascu Vasile, Irimia Onisim, Irimia Ruben precum și de pastorul Croitoru Victor.

Dosarul promovat de Ionel Butnariu și compania, la Tribunalul Suceava – Secția de contencios administrativ și fiscal, este în procedura  premergătoare de stabilire a  primului termen de judecată.

Nu dorim să ținem partea unei sau alteia dintre tabere.

Cele două festivaluri de vară, cel medieval mai întâi dar și cel de rock de după aceea, din incinta cetății, din șanțul medieval și din preajma Cetății de Scaun  au reașezat binișor Suceava pe harta turistică a țării. Pe de altă parte, supra-utilizarea spațiului acestui monument emblematic pentru Moldova, celebru prin  succesele voievodale de acum câteva sute de ani, vor putea produce daune monumentului în sine, pentru reparația cărora nu vor mai fi  alocate  sume din bugetul U.E.

Dar și neutilizarea adecvată a acestuia, folosirea cetății medievale doar pentru pelerinaj mai mult sau mai puțin evlavios, cu vizionări de holograme realizate cu actori care încearcă să îi imite pe actorii din Frații Jderi care îi imitau, la rândul lor pe actorii din Ștefan cel Mare – 1475, nu pare a fi soluția cea mai bună.

De aceea ne-am propus să stăm de o parte, în așteptarea deciziei judecătorilor Tribunalului Suceava pe umerii cărora, între noi fie vorba, apasă o responsabilitate mai mare decât și-ar fi propus-o dânșii, pentru această a doua jumătate de vară.

Transcriem azi, fără intervenții, abordările privind ”Bucovina Rock Castle 2019”, publicate de organizatorul principal și părinte al festivalului, Ion Drăgușanul. Sunt luări de poziție derulate pe parcursul a mai multor zile, care au fost publicate pe pagina de facebook a domniei sale:

”Pentru că BUCOVINA ROCK CASTLE 2019 înseamnă ultima ediție pe care o mai fac în calitate de salariat, ediție la care nu se vor da invitații (Vă respectăm, respectați-ne! Pleșcarii nu ne sunt prieteni!), am decis să-mi desemnez un succesor, în persoana domnului Ștefan Călușeriu, începând cu anul de după ce își va sărbători majoratul. Până atunci e o fărâmă de vreme, doar 17 ani și 5 luni, apoi, știind BUCOVINA ROCK CASTE pe mâini bune, o să mă retrag definitiv, cine știe – poate că și din lumea asta mâloasă, alegând Iadul, dacă va fi să aflu că în Rai au fost primiți popii și pastorii care urăsc încrâncenat bucuriile omenești, inclusiv muzica rock. Mi-ajunge cât mi-au amărât viața și nu o să accept să-mi tulbure și veșnicia. Pe cuvânt, dragii mei rockeri!”

”Fiul meu, Andi, a dat o raită prin Regatul Unit, ca să-şi întâlnească prietenii. Mai stă vreo câteva zile, timp în care se va ocupa şi de nişte probleme Bucovina Rock Castle 2019. Se va întoarce pe la jumătatea săptămânii care vine, dar, după Bucovina Rock Castle 2019, cred că o să-l implor să plece în Anglia pentru totdeauna.”

”Bucovina Rock Castle 2019 se va face, la nevoie pe cale privată. Nimeni nu ne va putea interzice, după 8 ediții fără nici un incident. Iar certificatul de bună apreciere îl reprezintă raportul Curții de Conturi, aflat la Consiliul Județean (de ce îl țin secret, inclusiv față de mine?), prin care se constată, la cererea aceluiași cetățean, deplina onestitate financiară a fiecărei ediții de festival. E drept că m-au șubrezit hărțuirile inimaginabile, dar mi-a promis Doamna Doctor Gabriela Crețeanu că mă pune pe picioare”

 

”Nu contează că trupe celebre, precum LEPROUS (Norvegia), TESSERACT (Anglia), SKINDRED (Anglia) sau MOTHER’S CAKE (Austria) deja şi-au cumpărat biletele de avion, pentru zilele de 22 şi 23 august, nu contează că s-au vândut bilete şi abonamente pentru festival, contează doar intoleranţa unor indivizi incredibili, care ordonă instituţiilor statului „să NU dea nici un aviz şi să nu deplaseze efective la evenimentele „culturale” menţionate mai sus. Art. 16 Constituţia României: Nimeni nu este mai presus de lege”. Indivizii băşcălizează Festivalul de Artă Medievală şi, desigur, Bucovina Rock Castle, cerând suspendarea amândurora, inclusiv în faţa instanţelor”.

”Sunt sigur că, în acest an, Bucovina Rock Castle îşi va acoperi integral costurile şi că, deci, nu va mai fi finanţată din bani publici. În mod firesc, instanţa nu poate suspenda o manifestare, înainte de un probatoriu care să motiveze o sentinţă, dar în Suceava nimic nu e sigur. Mult m-au mai chinuit „creştinii” ăştia americanizaţi, în acest an, încât sunt la un pas de o comă diabetică. La nevoie, pot asigura pe cont propriu decontarea festivalului Bucovina Rock Castle din propriile lui resurse. Dar voi fi lăsat să o fac?”

Întrebarea retorică a lui Ion Drăgușanul poate fi interpretată în diferite feluri. Vom publica răspunsurile, pe măsură ce le vom obține, ca de fiecare dată, ”ca românul, imparțial”.

Pentru a mă  face scăpat de la acuzația ipotetică cum că nu am  proprietatea înțelesului unor cuvinte pe care le folosesc, arăt că o întrebare retorică nu așteaptă răspuns iar sintagma ”ca românul imparțial” am ”palmat-o” din opera lui Ion Luca Caragiale.  

Please follow and like us:

12 comentarii la „Festivalurile de la Cetate, cereri de suspendare în instanță, nu doar pentru Bucovina Rock Castle ci și pentru Festivalul Medieval Ștefan cel Mare. Tribunalul va decide soarta celor două manifestări

 • 29 iulie 2019 la 13:27
  Legătură permanentă

  Au așezat aceste festivaluri sau au reașezat binișor sau bine de tot Suceava pe harta turistică a țării sau chiar, după d. Drăgușanul-Gâză, pe harta Europei?
  Să avem masură, să mai citim, să mai cunoaștem, să nu ne grăbim.
  După anii 50, Suceava a fost decenii la rând probabil că cel mai râvnit loc turistic românesc pentru români și pentru străini. Probă destulă cred că este celebrul ”Măr de aur” de la Moldovița , să nu uităm de el.
  Adevărat că un anumit sortiment de turism, cultural, elevat.
  Turismul acestor festivaluri este dintr-un alt film, ne place sau nu. Este din filmul cu distracție și mai puțină cultură.
  Tuturor cred că ne place muzica rock și mulți gustăm bâlciul de genul ”artei medievale”, dar asta cred că nu impune să consumăm Cetatea ca pe o gumă de mestecat, pentru că ea este mult mai mult decât distracție, turism și trei lei câștig. Între noi fie vorba, festivalul de rock nu are cum să se acopere cheltuielile din incasări și nici cifrele participanților nu sunt cele pe care le trâmbiță d. Drăgușanul-Gâză. Și nici dânsul nu este organizator principal, ci doar un salariat care vrea să facă ceva fără să-i pese de altceva. Festivalurile de rock se organizează altfel în alte locuri. Iar bâlciul medieval are puțin de a face cu specificul Sucevei, este o imitație.
  Că fără aceste festivaluri rămâne Cetatea doar cu imitațiile imitațiilor – aveți mare dreptate d. Roșca. Dar ce să faci, acesta este nivelul la care se concepe acum Cetatea, acestea sunt standardele și aspirațiile conducerii și chiar ale publicului. Suntem în cădere liberă.
  Dar nu cred că pelerinajele sunt demne de dispreț. A egalat oare Suceava, în vreun domeniu al culturii ei, pelerinajul fărără bâlci și fără rock al Sf. Ioan cel Nou, al Bisericii? Nici vorbă!
  De ce să credem că pelerinajul acela nu este cultură și nu pune Suceava pe hartă? Pentru că așa vrea d. Drăgușanul-Gâză? E cam puțin argument.
  D. Drăgușanul-Gâză prea le vede pe toate, cum am auzit sau am citit pe cineva, ca un ”descălecător de țară, dătător de legi și datini”. Ba chiar mai mult, se vrea întemeietor de dinastie. El și familia domniei sale și cu prietenii și împuterniciții lor, că dacă nu, pleacă la Cluj, iar dacă acolo se întâmplă vreun proces în justiție, se mută toți în Regatul Unit și după aceea, vai de capul nostru… Nici tu înjurături spre toate punctele cardinale, nici tu insulte, nici minciuni și ipocrizie, precum am citit că să fi zis alții… Ei, cam asta este!
  Zic și eu așa, ca un cetățean localnic, adică lăsat de ai mei cu treburile casei, și care se întreabă de ce numai Diaspora să fie onorată cu serbări și primniri festive o lună din douăsprezece pe an? Pe când și luna rămașilor acasă, la măturat, spălat, plătit impozite și taxe, răspunzători responsabili (nu din auziute și închipuite) de atâtea și atâtea, inclusiv de păstrarea pentru nepoți și strănepoți a Cetății Mușatinilor, chiar cu prețul unui pogo-pogo strămoșesc mai puțin.

  Răspunde
 • 29 iulie 2019 la 14:43
  Legătură permanentă

  Pentru nivelul liniștii dar și al glicemiei domnului Dragușanul ,care una tre’ să fie mare,adecă liniștea,iar una mică,adecă glicemia,trebuie spus că nu are a se teme de ce anume va zice instanța, pentru că nu va zice nimic în timp util,ceea ce va face ca atât bulendrismul concentrat al „festivalului medieval” cât și operațiunea de micționariat public-privat din șanțul Cetății de Scaun a Sucevei se vor fi epuizat cu noi succesuri financiare și de imagine,dintre acelea care nu pot fi cuantificate,pentru că,dacă ar fi altfel,cifrele ar fi făcute publice iar acțiunile talibanilor creștini americanizați (cum pretinde domnul drăgușanul.ro…) ar fi doar niște demersuri excentrice ,frizând comedia…
  In public ies doar afirmații ambigue,confuze,din surse dedefinite,pe canale cu specific de tablă,din care rezultă că pe un spațiu fatalmente limitat, de cca 2000 mp,cel mult,20 de ari cum ar fi,încap în fiecare an zeci de mii de practicanți ai cultului lui Andi,directorul artistic al festivalului,cel plecat în Anglia și – probabil – pentro o oportună dezintoxicare,aflându-se dumnealui în termenul de incercare de doi ani aferent condamnării sale la 6(șase) luni de închisoare cu suspendare,ca pentru infractorii primari,pentru deținere și consum de droguri de mare risc.
  Ba,mai mult,maestrul de ceremonii este și un mare cacealmist,victimizarea face parte din schema de promovare anuală,vorba aia ,câinii latră ,caravana trece… Iar demersul acelor oameni este făcut parcă anume ca să eșueze,sufocat de limbajul lor taliban,dogmatic,rigid,imposibil de acceptat într-o comunitate multiculturală,deoarece ei cer pur și simplu interzicerea pe calea autorității a unui act fie el și pseudocultural,subiectiv perceput de diferite secțiuni sociale,suprimarea finanțării publice dar și,eventual,înlocuirea unei aberații și a unei ofense culturale cu alta,agreată de ei și promovată într-un limabj fundamentalist religios bazat pe citate și paragrafe apocaliptice… Ceea ce vine ca alifia pe rană atât pentru martirul Gâză cât și pentru șeful tuturor martirilor pedeliști,domnul Flutur,la care se adaugă voluntar și domnul Cușnir,aflat într-un proces de inviorare a IQ-ului său zdruncinat de trotinetă..
  Insă noi ne prefacem că nu știm că fondul problemei nu este religios ci moral,că încălcarea legii este chiar mai gravă decât pretinde talibanul Butnariu&Comp,că zisele festivaluri trebuie nu interzise ci mutate din spatiul in care se desfășoară,că acestea reprezintă doar profanări și ofense aduse unor monumente istorice clasate nu pentru succesele voievodale ci pentru valoarea lor istorică,culturală și de simbolistică națională inegalabile,că ele nu pot fi „reparate”,pur și simplu,nici drese cu nisip și pelinci cauciucate,ele sunt mari atât la propriu cât și la figurat și nu pot fi scoase „la produs” ca niște batrâne prostituate leneșe care numa’ stau și cer…Că finanțarea,cu orice titlu,de către primărie,CJ,muzeu, a unei manifestări – până la urmă – expresia unui blamabil interes financiar privat,duce la buzunarele familiei Gâză…
  Miturile din care ar rezulta că:
  1. Ele contribuie,au conscarat chiar,o victorie a turismului in Suceava,lasând să plutească fina indoiala că care Suceava – orașul sau județul? Cum satu lucrurile,în realitate? In lipsa altor criterii cuantificabile,singurele de băgat în seamă sunt cele furnizate de INS si,foarte parcimonios,manipulatoriu,chiar,de către direcția județeană de specialitate,care îi face pe plac domnului Flutur promovând în spațiul public doar răspunsuri sibilinice,de oracol of Botoșana… Totuși,rezultă clar că Suceava,județul sau cea mai rămas din Herzoghtum Bukowina,deține un penibil loc de pluton în clasamentul general,8-9 (opt-noua),în urma unor județe cu potențial quasidiscret… Locul firesc al județului ar fi în primele trei,exceptând Bucureștiul, Suceava ar avea se bate doar cu Prahova și stațiunile de pe litoral! Nu că nu ar mai exista turism în România,nici nu se pune problema,însă cine citește cu minima atenție comunicatele INS observă că e doar o manipulare de duzină aceea că acele festivaluri precum și altele,ale brânzei,ale cetinei,ale cacadârului,ce le mai trece prin cap,apoi diferitele „hai”-uri în Bukowina,desigur,nu au reușit să țină pasul cu creșterea generală a indicatorilor economici care se referă și se deduc din turism,sunt mai jos la Suceava,penibil de jos,mai ales acolo unde doare mai mult,adică la capitolul aflux de turiști străini,cei care fac aport valutar și dau un sens unei activități economice greu de urnit și chiar mai greu de întreținut…Încât a ajuns domnul Flutur să iasă cu goarna și să numere ,ca Pristanda steagurile, pe bieții diasporeni veniți acasă în concediu de la cules hasmațuki și de la drișcuit,de la cărat cu spatele,de la șters capitaliștii bătrâni la kur,deci să-i numere și la „Diaspora”,și la numărul de călători cu avionul dar și la turiști străini,occidentali,chiar,care,lucrul dracului,însă,nu folosesc spațiile de cazare clasice în turism ci dorm pe la mamele si tații lor,pe-acasă,ceea ce nu se pupă în statisticile DJS Suceava…
  Întrebare:micul progres,desprins din context,însă,nu vă sugerează a avea legătură,de exemplu, cu efectul vaucherelor de vacanță,care au dus la creșterea turismului la nivel național și ieșirea din starea de colaps a litoralului? Un fel de subvenționare de prostit UE,ca și chestia cu gratuitățile studenților pe CFR – nu ai loc de ei prin trenuri insă pare mai degrabă un amestec de mită electorală eșuată dar și o subvenționare a unui sistem aflat,la fel,in pragul colapsului…
  2. Mitul (de fapt miturile…) care tind să acrediteze versiuni fantasmagorice,total deplasate,vezi doamne,festivalul medieval mai are puțin și e pe primul loc (nu se știe exact la ce…),alte festivaluri de gen au capitulat,e o criză la Sighișoara de doamne și domnițe,de bulendre specifice,de cavaleri și armuri,aici am ieșit noi cu ideile și imaginea novatoare a domnului Ursu…
  Apoi acela că BRC ne pune pe hartă (iar…) în rândul festivalurilor de gen,iaca pe cine aduce Andi în pauzele de prizat pe nas și de tras la țintă cu seringa… Nu numai că este un festival de duzină,epigonic,improvizație a unui batrân impostor cultural ca să aibe el și plodul său bani de buzunar… Acolo de unde se adapă le,pe net,gasiți referințe clare despre Electric Castle,despre Untold,singura legătură certă cu acestea fiind aceea că la o ediție a Electric Castle junele Andi a fost prins de poliție cu drogurile de mare risc sorbite și prin buzunare… Cea ce este desigur,un fapt cultural indiscutabil,o înrudire de nivel…

  Insă despre fondul celor două manifesări,despre mai puțin discutatul „festival medieval”,în fapt,o paradă a bulendrelor găsite prin debara,mai încolo… Insă nu foarte încolo!

  P.S.
  La Electric Castle se vorbește despre un nivel al participării de cc 200.000 (douăsute de mii) de participanți…Ăia iși plătesc biletele și abonamentele,nu primesc un kreuzer de la primărie,CJ Cluj și nici de la castelul Bannfy,au un regulament foarte strict de acces și de participare,după ce se incheie,iată ce mai fac ei,ceva ce rezultă din banii și reputația lor:
  https://www.svnews.ro/la-castelul-banffy-din-bontida-incep-taberele-de-restaurare/183784/
  Deci nu „repară”… Nu strâng de pe jos,de pe pelincile cauciucate subprodusele culturale ale festivalului recent încheiat,nu profanează,nu ofensează…Acolo se restaurează

  Răspunde
 • 29 iulie 2019 la 15:46
  Legătură permanentă

  Il cunosc pe acest neica-nimeni de pe vreamea cand isi facea minciuna la Tipografia Suceava. Un pupincurist mai mare ca acest musca-calului n-am intalnit!!!

  Răspunde
 • 29 iulie 2019 la 16:15
  Legătură permanentă

  Acuma să zicem ceva din drâmbă și despre „festivalul medieval Stefan cel Mare” (?!?)…Inainte de orice,el trebuie plasat in contextul național,se pretinde subțire că i-am devansat pe alții,cu tradiție,mai era unul pe la Sighișoara,se cam sufocă,ar mai fi unele dar nici unul nu este mai presus…
  Descrierea pe scurt a „festivalului” corespunde descrierii unor surate din Ukraina,cum ar fi ,de exemplu, Hotin Fest,cu precizarea că acela este net superior la capitolul bun gust,organizare,regie.
  Nota bene:atât domnul Flutur cât și echipa sa „culturală” formată din domnii Ursu și Drăgușanul.ro, sunt topiți după exemplul cultural ruteano-ukrainean… De aia ne-au și umplut de malănci,ii bărbătești bucovinene,festivaluri refulative in care poporul este lăsat să amestece modelul sovietic integrator cu cele naționale,care dau ,ca ceasul,omul nou, numit fie homo bukovinensis, fie homo bulbacensis,după caz… Ca să nu le treacă altceva prin cap,de aia sunt refulative,ca licență model Gâză – „pafletard”,pentru cine știe…
  Iată modelele corcite,în care veți recunoaște ce trebuie să recunoașteți:
  http://prntscr.com/olkj3n
  …dar,mai ales acest frumos exemplar de ie bărbătească bucovineană precum și un frumos taraf de la hai în Bukowina okupată:
  http://prntscr.com/olklx0
  http://prntscr.com/olkmoy
  http://prntscr.com/olknb5
  …Iar pe acest emoționant pat germinativ cultural,să spunem că:
  Nici o bucovină,nici Bukowina lor,adică a domnilor Flutur,Ursu și Drăgușanul,nici Moldova,a cărei cea mai veche și mai importantă parte a sa este chiar aceasta,cu capitala la Suceava,nu au tradiție medievală de tip apusean,băștinașii au auzit de cavaleri,domnițe și turniruri așa cum am auzit și noi,la școală sau în poveștile răspândite pe cale livrescă de prin secolul al XIX-lea…Mercenarii aduși de domnitorii moldoveni, la apogeul statalității Moldovei, din Ardeal și din Polonia, nu au schimbat decisiv,nu au contaminat nici cultura nici năravurile locului,fie și pentru faptul că a existat un decalaj care nu poate fi discutat aici de ordin temporal – când Occidentul ieșea din feudalism și intra în Renaștere noi ne aflam încă în cea mai neagră etapă a feudalismului iar despre turniruri și armuri,despre cavaleri,poate auzise Stefan cel Mare doar la căști,când asculta muzica pe care i-o atribuie un anume Gâză…Moldova se afla incă,după 1453,in siajul cultural al Bizanțului umilit,detestat și săpat la temelie până în zilele noastre de Occident,căruia îi pute și în UE,chiar,a bizantinism…
  Deci,la ce și,mai ales,cărei perioade din istoria sa îi corespunde festivalul? Nu degeaba ,protagoniștii dar și un anume organizator erijat intr-un fel de angrosist parșiv care s-a intabulat cu trecutul Sucevei,ies la plimbare prin urbe cu ce au la îndemână,cu ce-au găsit prin debarale,de te crucești cum atlasul de pe fețele de plapumă ale bunicii comuniste s-au metamorfozat în berneveci și rochii de domnițe…
  In ținute care nu sugerează nimic,care nu corespund la nimic,cu amestecul culturilor și perioadelor,cu prost gust,kitsch,mult kitsch..
  Dacă ridicolul ar durea:
  http://prntscr.com/olkw9e
  http://prntscr.com/olkwm3
  http://prntscr.com/olkx4z
  http://prntscr.com/olkxjb
  http://prntscr.com/olkxyf
  http://prntscr.com/olky9c
  …dar și prostia,mamă,ce de răcnete și răgete s-ar mai auzi pein Cetatea Sucevei,y compris,în șanțul Cetății…
  In rest,despre bulendrism, ca mișcare culturală a Sucevei,numai de bine.

  Răspunde
 • 30 iulie 2019 la 7:06
  Legătură permanentă

  P.S.
  Spuneți drept:nu credeți și dvs. că această imagine duce cu gândul la un anumit bal al gospodarilor,dintr-o comună de bejenari ardeleni,cu un brav încrețitor de frunte,gornist pedelist,care bătea podelele de-i săreau folteiele???
  http://prntscr.com/olklx0
  Fără șagă…

  Răspunde
 • 30 iulie 2019 la 12:06
  Legătură permanentă

  Da, cred ca toate astea sunt de luat în seamă și de reținut.
  Și mai cred, cum am spus, că trecem printr-o pasa culturală și de educație foarte proastă care s-ar putea să aibă efecte rele de lungă durată. Despre bombardamentul îndoctrinării ascunse, mascate, al spălării creierului în diferite feluri și scopuri, dar în primul rând pentru rupere de specific, de particular, de moștenire, de tradiții, să nu mai vorbim! Iar lucrurile se fac, de fapt ca și altă dată, prin noi si ai nostri puși la o treabă urâtă de care sunt sau nu sunt conștienți, adică plătiți ca să facă sau pur și simplu proști..

  Răspunde
 • 30 iulie 2019 la 23:10
  Legătură permanentă

  Intoleranta si subiectivism mai mare ca al vostru, astia care comentati aici cu aere de atoatecunoscatori, am mai vazut/auzit doar la talibanii mai sus pomeniti.Nu sunteti cu nimic mai presus! Un festival asemanator se tine de ani de zile in centrul Sibiului, ARTMANIA se numeste si nu am vazut pe nimeni deranjat de zgomotul si prezenta miilor de rockeri veniti acolo. Chestia asta cu folosirea neadecvata a cetatii si santului aferent este cel mai pueril argument. De ce nu sunteti iritati si vocali ca nu sunt asfaltate strazile, ca nu exista transport in comun decent, ca sunt gunoaie, praf si cladiri in paragina la tot pasul, ca in Casa deCultura functioneaza o crisma? Cred ca astea sunt problemele reale ale orasului asta , nu un amarit de festival rock, singurul eveniment ce aduce un strop de lumina in intunericul cultural si mai schimba mirosul fetid al prostiei si taraniei in care se scufunda acest oras.Aveti pretentii de intelectuali, dar va comportati si vorbiti ca niste cocalari! Macar Dragusanu a incercat sa faca ceva si il felicit pt open mind! Cred ca aveti multe de invatat de la acest domn daca veti reusi sa treceti de frustrarile personale.

  Răspunde
  • 1 august 2019 la 6:45
   Legătură permanentă

   Stimată doamnă sau domnișoară Corina, nu oricine poate învăta ceva de la modelul dumitale, acest savant copy-paste cu derogări, impostor și mincinos cât încape și care n-a reușit să-și educe propria odraslă (încât a fost condamnată pentru droguri), dar vrea să educe copiii altora.
   In altă ordine de idei, nu este cazul să te bagi la ”probleme reale”, că dai în gropi. Casa de Cultură este proprietatea cuiva, iar proprietarul, dacă nu încalcă legea, face ce vrea mușchiul lui. Că la Sibiu e nu știu cum, mai e loc de problematizare. Cetatea este într-adevăr folosită neadecvat, asta incluzând, pre câte am aflat, pe ”nelegal”. Asfaltarea ține de altceva, să nu amestecăm lucrurile, si este o problemă și a mea și a matale. Clădiri in paragină? Transport în comun nedecent, praf? Păi tocmai asta este, în loc să se arunce cu bani în familia lui Drăgușanul și în profanarea și distrugerea Cetății, să se facă ceea ce crezi matale că trebuie făcut, mare iubitoare de valori și adevăruri a la Drăgușanul.
   ”Singurul eveniment ce aduce un strop de lumină în întunericul cultural și mai schimbă mirosul fetid al prostiei și țărăniei în care se se scufundă acest oraș”? Intuneric este doar în capul matale, miros fetid e tot numai acolo sau o fi si prin altepărți ale matale, prostie tot acolo, iar țărănia, sa avem pardon, asta este o discuiție mai complicată și în orice caz mult prea complicată pentru întunericul din mintea dumitale. Nu-i nimic însă, orice elev al lui Drăgușanul este scuzat pentru orice, pentru că orice elev al lui Drăgușanul este nevinovat. Noi, cei cu pretenții de intelectuali și care vorbim și ne purtăm ca niște cocălari suntem intoleranți și subiectivi în acest mod și vă promitem să nu învățăm nimic de la modelul dumitale. Și îți promitem că nu vom învăța nimic de la ”acest domn”, nici chhiar dacă vom reuși să trecem de frustrările personale. Chiar așa, te întrebi cumva cum stai matale la acest capitol?
   Insă oricul ar fio, viață lungă în bunăstare culturală made Drăgușanul Ion & Andi și care vor mai fi să fie!

   Răspunde
 • 31 iulie 2019 la 14:39
  Legătură permanentă

  In primul rand,este pozitiv ca cineva muscat de spiritul tutelar al fericitului intru pomenire,the open mind of CJ & CCB,impostorul sfertodoct Dragusanul,deci cineva muscat ca de un geniu al rock-ului total din santul Cetatii,nevaccinat pentru turbare specifica,a binevoit sa emita opinii,fie ele de consistenta celor de mai sus…
  Pentru ca,stimate Corina/Corin,(nici nu este relevant sexul,sunteti,desigur,ca ingerii…)numitul Gaza stie foarte bine de unde ii vine dumnealui beleaua,capitis diminutio,cum ar fi,deci nu de la Butnariu&Brothers&Sohn,ah nu,ci de la acei care l-au prins cu ocaua mica,in flagrant delicious de impostura si sfertodoctism curent,in concubinaj cultural si informativ-operativ cu organele de partid si de stat,insa nu exclusiv din tara aceasta,al carui cetatean este sau pretinde ca este…
  Scurt,spre foarte scurt,si nu atat pentru dvs.(care sunteti nu un subprodus cultural al acestuia ci,as zice eu, bazandu-ma pe ceva ce stiti si dvs. dar nu ati vrea sa mai stie si altii,deci nu un subprodus ci chiar producator&beneficiar…),m-am gandit mult,din adancul subiectivismului meu feroce,intr-o pauza de reflectie asupra carciumei de la casa de cultura,ca ce anume sa va arat eu dintre sutele si miile de probe ale nivelului real al celui inca pomenit drept mentor cultural,facator de evenimente,ctitor si adaugitor…Iata,deci,ceva socant dar si relevant,o pagina de pe renumitul sau blog,cu doua postari alaturate,pe acelasi subiect
  http://prntscr.com/9mpv2r
  Priviti cu atentie la dezinvoltura cu care indica titlurile,autorii…
  Apoi,la sursa
  https://austria-forum.org/web-books/kpwde20de1899onb/00000217
  …si apoi in detaliu la aceeasi imagine cu traducerea…
  http://prntscr.com/9mpwod
  “Recunoasterea paternitatii”,autor Eugen von Maximovicz…
  Deci,mai din portiuni,doamna/domnule,”Interior unguresc din Dornesti”,de Charlemont,despre care the open mind da si datele de vietuire pamanteana,adeca 1820-1871,si tot asa,mai din islazul communal sa fi fost,deci,cf. open mind,”Nasterea la romani”,de Julius Zalaty Zuber,trecator prin viata intre 1867-1918…
  Atentie! Pe aceeasi pagina,cu imaginile alaturate,de el insusi,nesabotat nici de pocaiti,nice de IPS Pimen,nice dintre unii dusmani ai sai,pe care,cu vadita inteligenta, ii sugerati dvs…
  Sa fi fost o glicemie mai de sant,o aglomeratie la usa of open mind,o ceva ca o lovire cu leuca-n cap?Un caz de diabet atipic,pe baza de consum exagerat de merde?
  Nu ne dam seama,ca sunt sute precum aceasta…
  Asa ca mai usor cu pianul pe scari,nu cetiti de-a curmezisul,nu raspundeti la “Scufita Rosie” cand este clar ca este “Ursul pacalit de vulpe”…!
  Sa va fie rockul usor si santul aproape!

  Răspunde
  • 1 august 2019 la 6:59
   Legătură permanentă

   Vă bateți gura de pomană, domnule! Prostia, minciuna, răul se iau ca râia. Să judeci e greu, iar pe unii gânditul îi doare de-i usucă. Asta este explicația de bază pentru existența turmei și pentru mersul în turmă. Iată o doamnă sau domnișoară căreia îi pute Sofia Vicoveanva, îi put liturghia la Sf. Gheorghe și pelerinajul la Sf. Ioan cel Nou, îi pute concertul anual de toamnă din piata Casei de Culură, îi pute Teatrul îi pute orice, dar pe care o luminează pongo, râgâitul și urinatul la zidul Cetății… Păcat, de plâns, dar asta este!

   Răspunde
 • 1 august 2019 la 8:27
  Legătură permanentă

  Furat de rockerii lui, Drăgușanul spune:
  ”Un rocker adevărat mi-a adus la cunoştinţă că mulţi tineri îşi lipesc de mână, în loc de brăţară, câte o bandă din hârtie colorată şi, profitând de cumsecădenia organizatorilor, intră la concerte în mod fraudulos. Mi s-a sugerat să rog gardienii să fie mai vigilenţi, dar, între a fi furaţi şi a avea o atitudine cât de cât neprietenoasă faţă de public, noi alegem să fim furaţi.
  Problema este că tinerii care apelează la metode necinstite nu pe noi ne trag pe sfoară, ci viitorul festivalului lor” (http://dragusanul.ro/nu-furati-viitorul-festivalului-vostru).

  Pe bază de documente, cei de la Culte explică de unde vine preferința lui Drăgușanul pentru a se lăsa furat și chiar cine este maestrul educator al tinerilor rocheri care fură: https://www.facebook.com/Direc%C8%9Bia-Jude%C8%9Bean%C4%83-pentru-Cultur%C4%83-Suceava-141191466525550/?epa=SEARCH_BOX

  Răspunde
 • 2 august 2019 la 14:28
  Legătură permanentă

  Din tonul amar al postarilor domnului Gibs se poate conchide ca toate au o limita,inclusiv rabdarea celor ofensati anual de productiunile impostorului sfertodoct citat nominal mai sus…Totusi,fara scantei,pentru doamna care baga mana in foc pentru pretinsul domn,batranul farseur dar si gogoman si cacealmist,macalendru categoria a VII-a la strunjirea contrafacerilor si manipularilor de presa,cateva indicii suplimentare, de care veti avea nevoie in curand,la vremea revelatiilor…
  Deci, dupa ce dumnealui a aflat,cu mai multi ani in urma,pe la inceputurile sale ca studinte la facultatea de internet,cursuri cu frecventa deasa,gratuite,de profund ce este,a crezut ca este un fel de preerie,la care primul venit, sau cel care crede despre sine ca este, pune gheara si se intabuleaza cu produse culturale peste care da fie din intamplare fie ca urmare a unor cautari insistente…Ca se pot castiga bani,speculand nivelul cultural, quasiegal cu al sau,al unor politruci padurari sau socotitori pe la vreun CUASC,manipuland mase de tineri care fug de carte ca dracu’ de tamaie… Insa nici atunci nici acum dumnealui nu a luat in calcul ca internetul d pe unde fura si se adapa si raspandeste manipulator este ca murgul din balada Toma Alimos: “ …ca mi-e murgul vita muta/ma priveste si m-asculta…”,adica,mai pe sleau,a spera ca vei lua ceva de pe internet ca prostul,fara sai macar habar de copyright,e ca si cum ai face baie in kuru gol in fantana arteziana din centru,asa cum facut de-acum uitatul Bin Laden de Suceava sau cum ai incerca sa-i furi porthartul unui militian treaz aflat intr-un grup de militieni treji,cu gatul uscat,nervosi…
  Ce sa mai spun ca sa te duca gandul la contrafaceri de duzina,la plesnirea de titluri hilar-vomitive,decurgand din statutul sau de sfertodoct,necunoscator nici macar al unei limbistraine,y compris, al sensului vreunei traduceri din Google translate,despre care a aflat ca exista abia cu doi ani inainte pensie… Ca sa nu mai vorbim despre alte sute de contrafaceri,despre panseurile sale de Gaga… Ca mai jos,veti vedea de ce:
  Dumnealui se da mare bucovinist,specialist,eu l-am auzit pe unul dintre ofiterii cu care a colaborat vanzandu-i,desigur gogosi sleite (cu iz fetid,unde am mai citit eu asta???)ca este si “savant”,ca stie multe lucruri din cercetarile sale la o arhiva din LWOW (Leopolis,Lemberg,Lviv…)Ce poate sa iasa,deci,din fapta unui impostor care speculeaza naivitatea (sa nu zicem prostia,desi aia e…)unor destinatari care aburesc apoi pre altii,care iau decizii,le vedeti astazi cu ochiul liber,doamna Corina,in acuratetea unor decizii politice,in amatorism,in standardele de sant pe care nu le putem explica si care au condus,intr-un oras in care se afla o universitate si o filiala a Uniunii scriitorilor,la o stare de fapt consacrata si in drept,anume aceea ca pretinsa cultura suceveana se afla sub talpa unui impostor absolvent scremut de liceu,cu doua derogari la nivel ministerial ,consultant artistic,vezi bine,ca sa poata fi platit ca si cum ar avea macar studiile celuilalt pupinkurist angajat,mester venit si el cu pluta din delta unui anumit fluviu botosanean…
  Va somez,in cel mai politicos si agreabil mod cu putinta,ca in calitatea dvs. de emul (nu pot sa zic emula…)al domnului Dragusanul,sa ne furnizati,de unde stiti,de unde nu stim noi,de unde a scos acesta urmatoarea imagine,cu valoare didactica in discutia noastra:
  https://prnt.sc/onhdvt
  …cu subtitlul
  Pentelei Ungurian, un om de 105 ani din Iacobeni, în 1805 – acuarelă de Franz Jaschke (1775-1842).
  ILLUSTRIERTE BUKOWINA (I)
  PORTURI BUCOVINENE (I)
  …din
  http://dragusanul.ro/category/illustrierte-bukowina/page/2/
  Deoarece aceasta este o contrafacere de duzina,nu exista nici o aquarela a autorului Franz Jaschke cu acest titlu,este doar o amestecatura careia ii corespundde una din capul sau,o inclinatie spre furt si deturnare pe teren intelectual,cu consecinte extreme de grave, asupra carora voi reveni pana la saturatia atat a dvs.cat si a clubului din care faceti parte.
  Iar daca nu raspundeti – ca nu vreti,ca nu puteti ,ca nu stiti ,ca nu admiteti,inseamna ca admiteti ,fie si tacit ca avem dreptate – nu putem sa ne inchinam la idoli cu picioare de lut si cap de lemn,savant de internet si macaleandru strungar de contrafaceri de duzina… Vi-l lasam dumneavostra ,spre delectare si linistita posesie.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *