FESTIVITATEA DE DESCHIDERE A ANULUI UNIVERSITAR 2018-2019 LA UNIVERSITATEA ”ȘTEFAN CEL MARE”. UN NUMĂR IMPRESIONANT DE OFICIALI AU MARCAT MOMENTUL DEBUTULUI PENTRU CEL MAI MARE NUMĂR DE STUDENȚI DE ANUL I DIN ULTIMII CINCI ANI.

Astăzi, în Auditorium Joseph Schmidt de la Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava, a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2018-2019. Momentul s-a desfășurat sub genericul “Un nou început”, având ca deviză îndemnul adresat studenților “Visează, creează, inovează”.
Au fost prezenți la eveniment ministrul Educației, Valentin Popa, deputata Maricela Cobuz, prefectul Județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, cadre universitare și actorii principali – studenții.
Prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, rectorul interimar al USV, a fost gazda festivității și a prezentat pe lângă discursul de deschidere și urările de bun venit pentru bobocii universității și câteva informații care relevă că în acest an universitar instituția de la Suceava are cel mai mare număr de studenți de anul I din ultimii 5 ani – 3700. De asemenea, acesta a menționat că universitatea se află tot pe locul I în clasamentul OSIM privind numărul brevetelor înregistrate.
Discursul ministrului educației, încă în funcție, Valentin Popa a fost însoțit de o proiecție media care conținea mesajul ”Consider că limba română și România nu sunt de negociat.”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *