Mopan Suceava
Evenimente

Fetiță de 5 ani rănită după ce un leagăn de la piscina Capitoliu Garden din Suceava s-a rupt iar copilul a căzut

Marți după amiază, pe la orele 16.00, la Secţia de Poliţie Burdujeni s-a prezentat un bărbat de 34 de ani, din mun. Suceava, care a sesizat faptul că la data de 25.08.2019, fiica lui în vârstă de 5 ani a căzut de pe un leagăn provocându-şi leziuni la nivelul feţei.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că, la data de 25.08.2015 susnumitul a mers împreună cu fiica sa la piscina S.C. Capitoliu Garden S.R.L. de pe strada Fagului din municipiul  Suceava, iar în jurul orelor 13.00, în timp ce minora folosea un leagăn de la spaţiul de joacă pentru copii din incinta piscinei, sub supravegherea tatălui ei, un element de siguranţă din plastic al leagănului s-a desfăcut din îmbinări iar copilul a căzut, lovindu-se cu faţa de pământ.

Tatăl a transportat-o pe fetiță cu autoturismul proprietate personală la Spitalul Judeţean  Suceava unde a fost diagnosticată cu „T.C.F. minor, plagă contuză buză inferioară, plagă contuză mucoasă gingivală”, fără a rămâne internată în instituţia sanitară.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

 

Please follow and like us:

One thought on “Fetiță de 5 ani rănită după ce un leagăn de la piscina Capitoliu Garden din Suceava s-a rupt iar copilul a căzut

 • Adrian Popa

  Ca urmare a articolului tendențios și denigrator la adresa piscinei ,, Capitoliu Garden „, care a apărut joi în ziarul Obiectiv de Suceava , în cursul zilei de ieri am trimis pe adresa redacției mai multe emailuri in care solicitam să publice dreptul la replică , astfel încât opinia publică să cunoască și punctul nostru de vedere.
  Nu am primit nici un răspuns.
  Ba mai mult, cei de la Obiectiv de Suceava au ținut articolul pe prima poziție a paginii lor de facebook, timp de mai mult de 24 ore.
  Am fost blocați pe pagina ziarului Obiectiv de Suceava și toate comentariile și răspunsurile noastre au fost șterse. Avem dovezi în acest sens.
  Așa înțeleg dumnealor să fie nepartinitori , să practice un jurnalism independent, echidistant și să militeze pentru apărarea libertății de expresie, ca drept fundamental.
  Suntem nevoiți să publicăm aici dreptul la replică :

  Stimate Domn , ( Doamnă )
  In urma articolului apărut în ziarul dvs. , cu privire la un accident nefericit care a avut loc in interiorul complexului ,, Capitoliu Garden ” unde sunt asociat, în virtutea dreptului la replică , doresc să vă relatez următoarele :
  La data de 25.07.2019, în jurul orei 13, fetița în vârstă de aprox 5 ani, a căzut din unul din leagănele în care o dădea tatăl ei . Acest accident s-a produs ca urmare a faptului că tatăl nu a folosit ambele sisteme de siguranță pe care acest leagăn le are în dotare,tatăl lăsând-o protejată doar de al doilea sistem,acela fiind un simplu opritor.
  Din cauza vitezei prea mari,fetița s-a dezechilibrat, opritorul a cedat și neavând centura pusă, fetița a căzut. Precizăm faptul că leagănul se află la o distanță de 76 cm față de sol.
  În urma căzăturii fetița s-a lovit în zona gurii. I-a fost oferit primul ajutor, timp în care chiar tatăl a recunoscut că nu a considerat necesar să-i pună centura de siguranță.
  Apoi părinții au plecat cu copilul spre Spitalul județean Suceava pentru eventuale ingrijiri medicale.
  Până în acel moment nimeni nu a adus în discuție darea sau primirea unei anumite sume de bani.
  A doua zi, la ora 12,05 tatăl fetiței a sunat la piscină solicitând o întâlnire cu scopul de a cere o sumă de bani și amenințând că în cazul unui refuz va reclama incidentul la poliție.
  Ulterior a sunat si mama fetiței care a impus un termen limită de 3,4 ore pentru a primi suma de 2000 de euro amenințând și ea că în caz contrar se va prezenta la poliție , nespunand absolut nimic in legătura cu starea de sănătate a copilului. Toate aceste convorbiri pot fi verificare și probate . Avem și screen shot-uri in acest sens pe care le vom pune la dispoziție organelor de anchetă.
  Deoarece părinții nu au făcut dovada la momentul respectiv a nici unui act medical din care să reiese un diagnostic cert, a nici unei facturi care să reprezinte contravaloarea unor îngrijiri medicale, nici măcar a unui bon fiscal emis de vreo farmacie, au fost refuzați . Totuși, din compasiune pentru suferința copilului am spus părinților că le oferim suma de 200 euro , din fonduri personale .
  Părinții nici nu au vrut să audă de această sumă solicitând în continuare măcar 1000 euro. Pentru că le-a fost refuzată și această sumă pe considerente că nu există bază legală, părinții au pus în practică amenințările ,șantajul și alte mijloace pentru a denigra compania și asociații acesteia.
  Foarte important de precizat faptul că Regulamentul de ordine interioară al piscinei ,, Capitoliu Garden „prevede faptul că minorii sub 7 ani trebuie supravegheați de părinți pe întreaga suprafață a locației. Acest regulament este afișat la intrarea in locație cât și în alte locuri perfect vizibile.
  În data de 29.08.2019 unul din asociați a fost contactat de ziarista Cristina Ruști, din partea publicației Obiectiv de Suceava, care a solicitat un punct de vedere asupra incidentului.
  Acesta este cel relatat mai sus dar care a fost redat într un mod distorsionat, eronat și exagerat nerelatand de fapt adevărul faptic și poziția celeilalte părți.
  Nimeni, mai ales noi, asociații, nu dorim asemenea accidente neplăcute.
  Avem toată compasiunea pentru acest copil care acum suferă din cauza neglijenței adulților.
  Dar nu putem ceda șantajului unor părinți care , din neglijență sau nepăsare nu folosesc mijloacele de siguranță puse la dispoziție, pentru securitatea propriului copil, iar în cazul unui accident nefericit, caută vinovați în stânga și în dreapta.
  Consideram că titlul acestui articol , conținutul său, cât și distribuirea acestuia pe rețelele de socializare au adus imense prejudicii materiale și morale companiei noastre .
  De aceea dorim ca ancheta în curs să scoată adevărul la suprafață.
  În paralel cu acționarea în instanță a celor responsabili, vom folosi toate mijloacele legale pentru a ne interesa de starea de sănătate a copilului.
  Vă mulțumim.
  Asociații S.C ,, Capitoliu Garden ” S.r.l.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *