Finanțare europeană pentru o Unitate de Terapie Intensivă la Spitalul Județean, propunere a președintelui CJ Gheorghe Flutur la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a participat astăzi la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est care a avut loc în sistem videoconferință unde a venit cu o serie de propuneri atât pentru exercițiul financiar 2014-2020 cât și pentru exercițiul financiar 2021 – 2027.

Pentru exercițiul financiar 2014-2020 Gheorghe Fluture a propus  regândirea Ghidul solicitantului – Condițiile specifice de accesare a fondurilor pentru „Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19”. Este vorba despre finanțarea pe Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020,  Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19,  Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19. Ghidul a fost lansat în dezbatere publică de Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare.

”Concret, dorim să putem accesa fonduri europene pentru construcția modulară la Spitalul Județean Suceava a acelei Unități de Terapie Intensivă în extinderea Secție de Boli Infecțioase.”, a declarat Gheorghe Flutur.

 Pentru exercițiul financiar 2021 – 2027, șeful administrației publice județene Suceava a arătat că ”pe turism este nevoie de măsuri concrete, proiecte eligibile pentru relansarea turismului, stimularea asocierii stațiunilor turistice, infrastructură și servicii comune de transport, proiecte de recâștigare a încrederii turiștilor în zonele afectate de pandemie, pe modelul altor țări.

De asemenea, a propus posibilitatea accesării de fonduri prin înființarea unei axe cu sume mai consistente pentru mediul de afaceri în domeniul procesării și depozitării produselor alimentare.”

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *