Finanțarea activității Teatrului ”Matei Vișinec”, realizarea busturilor Franz cavaler des Loges și Alexandru Ioan Cuza, investiții culturale cuprinse în bugetul Primăriei Suceava, pentru anul 2021

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a prezentat astăzi, înainte de ședința Consiliului Local de votare a bugetului municipiului reședință de județ un alt capitol prevăzut la capitolul cheltuieli, acela care vizează activitatea culturală din oraș.

El a arătat că suma cea mai mare va merge la Teatrul Matei Vișniec – 12,86 milioane lei.

”Pe de altă parte, s-au prins în buget câte 150 de mii de lei pentru două busturi: un bust al lui Franz cavaler  des  Loges, primarul care a transformat târgul Suceava în oraș. Acest bust va fi amplasat în fața Primăriei. La solicitarea cadrelor militare în rezervă și în retragere se dorește și este justificat să amplasăm un bust al lui Alexandru Ioan Cuza în orașul nostru pentru că la data de 24 ianuarie nu avem unde să depunem coroane”, a arătat primarul Ion Lungu.

Pe lângă acestea, Fanfarei municipiului Suceava va fi alocată suma de 120 mii de lei. Pentru Corala ”Ciprian Porumbescu”, un ansamblu cultural performant, cu multe premii internaționale, va fi alocată suma de  100 de mii de lei. Corala ”Ciprian Porumbescu„ va  susține spectacole corale în Parcul Central al orașului. Asociația Arcanul a USV va primi  50 de mii de lei  iar  festivalul Romantic Art, festival internațional de muzică ușoară  tot 50 de mii de lei. Suma totală alocată în bugetul de anul acesta pentru cultură de către municipiul Suceava este de 3, 88 milioane de lei, aici fiind incluși și  banii alocați pentru cultură și culte, ceea ce înseamnă în total 3,46% din buget.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *