Firmă suceveană din industria lemnului, cercetată pentru evaziune fiscală și amendată pentru comercializarea ilegală a peste 500 metri cubi de lemn

În perioada 14-15.09.2020, polițiștii SICE din cadrul I.P.J. Suceava împreună cu lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava, au organizat o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii faptelor antisociale comise în domeniul silvic,  ocazie cu care au fost efectuate verificări complexe pe raza judeţului Suceava.

În cadrul acţiunii s-a constatat că în cursul anului 2020, un agent economic ce are ca principal obiect de activitate tăierea şi rindeluirea lemnului, a comercializat către persoane fizice, material lemnos fără a întocmi documente contabile iar valoarea veniturilor încasate nu le-a declarat, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat.

De asemenea, pentru a justifica diminuarea stocurilor şi totodată, pentru a se sustrage de la plata T.V.A, având în vedere că în domeniul silvic, în cazul comerţului între agenţi economici se practică taxarea inversă, dar şi pentru a crea provenienţă legală unor agenţi economici care deţineau deja cantitatea de material lemnos fără documente legale de provenienţă, agentul economic a emis avize de însoţire a materialului lemnos fictive atestând astfel în fals că a efectuat aceste operaţiuni.

În urma extinderii cercetărilor, atât la emitentul documentelor cu regim special cât şi la beneficiar, a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate privind infracţiunea de „evaziune fiscală  în formă continuată”, au fost aplicate un nr. de 16 amenzi contravenţionale în valoare de 67.000 lei, pentru încălcarea prev. legii 171/2010 şi s-a luat măsura complementară a confiscării cantităţii de 506,70 mc. material lemnos (lemn rotund răşinoase /foioase) în valoare de 110.100, 89 lei.

Cercetările sunt continuate de polițiștii SICE pentru probarea întregii activităţi infracţionale.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.