Firma Test Prima va aduce gaz metan în Burdujeni Sat. 1300 de case vor avea gaz metan, nu mai devreme de 3 ani

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat astăzi, în conferință de presă, că după mai mulți ani de tatonări  se va începe investiția privind furnizarea gazului metan în Burdujeni sat și în noul cartier Dealul Mănăstirii.

Primarul Ion Lungu a arătat că firma câștigătoare a licitației este SC TEST PRIMA SRL. ”În sfârșit acvem o veste bună pentru cetățenii din Burdujeni Sat.  Un moment destul de important, așteptat de ani de zile. Miercurea viitoare vom semna contractul pentru racordarea la gaz metan a cartierului Burdujeni sat precum și a cartierului din Dealul Mănăstirii – Cartierul Tinereții. Sunt 31 de străzi care vor fi racordate la gaz metan, 1300 de case, valoarea estimată a fost de 3,93 milioane de lei și s-a adjudecat la licitație de către firma TEST PRIMA pentru 3,73 de milioane de lei. 94,2% din valoare. Lucrarea va fi derulată pe o perioadă de 36 de luni (3 ani calendaristici)”, a transmis primarul municipiului Suceava. El a spus că vor fi demarate lucrările în acest  an și a adus ca argument pentru alte inițiative anunțate ale primărie – asfaltarea străzilor Lev Tolstoi sau Vasile Pârvan din aceeași zonă, faptul că nu se va putea realiza acest deziderat al locuitorilor din zonă înainte ca rețeua de gaz metan să fie instalată, pentru a nu mai trebui să se intervină ulterior, prin spargerea asfaltului, când va ajunge gazul la locuințele de acolo.

Mai mult, acolo trebuie amplasat și un terminal pentru autobuzele electrice care se preconizează că vor veni anul viitor.

Primarul Ion Lungu a transmis că urmează să aibă săptămâna viitoare o întâlnire cu patronul firmei TEST PRIMA, Viorel Juravle, pentru semnarea contractului și pentru  a stabili de comun acord modul în care se va fi realizată investiția în termenii stabiliți.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *