Firme sucevene din sectorul agroalimentar, prezente la Expoziția Internațională Săptămâna Verde din Berlin, prin intermediul Direcției Județene pentru Agricultură

Direcția Județeană pentru Agricultură Suceava a anunțat că în perioada 20-29 ianuarie 2023, la Berlin, se desfășoară Expoziția Internaţională Săptămâna Verde (Internaționale Grune Woche-Berlin) – cel mai mare eveniment din Europa, destinat sectorului agricol și industriei alimentare.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale participă cu un spațiu alocat promovării politicilor aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, precum și a produselor agroalimentare autohtone.

În cadrul acestui stand, prin intermediul Direcției Județene pentru Agricultură Suceava, vor fi prezente produse și materiale de promovare ale sectorului agroalimentar din județul Suceava. Astfel, au ajuns la Berlin produse de patiserie aparținând S.C. Mopan S.A. și  S.C. Bujor S.R.L., produse lactate de la S.C. Niro Serv COM S.R.L. și  S.C. Tudia S.R.L. , preparate din carne de la S.C. Raitar S.R.L., ulei de nucă și fructe uscate de la S.C. Vital S.R.L.. Nu lipsesc păstrăvul afumat în cobză de brad și Platourile Bucovinene de Râșca, precum și ladițele  manufacturate de către Cornel Șchipor din Vicovul de Sus și nu în ultimul rând, cu sprijinul Biroului de turism, materiale de promovare a județului, editate de către Consiliul Județean Suceava.

Ca element de noutate, S.C. Bucovina Tradițional Kosher S.R.L. cu sediul în județul Suceava, participă cu produse provenind din toată țara, dar care, în urma unui audit extern realizat de către experți ai comunității evreiești, au primit certificare Kosher.

Prin prezența acestor firme la Târgul Internațional de la Berlin, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va asigura un spațiu de prezentare a acestora și în cadrul unor emisiuni audio-video de profil.

Acțiunile vin în completarea promovării de care se bucură produsele din județul Suceava, atât pe plan naţional, cât și international, se arată în comunicatul transmis de Direcția pentru Agricultură Județeană Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *