Mopan Suceava
Evenimente

Flagrant organizat la Boroaia pentru prinderea unui grup de persoane care ridicau telefoane achiziţionate de pe site-uri de anunţuri, fără a le achita

Ieri, 6 august a.c., la ora 15.30, o patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată de o femeie de 21 de ani din comuna Preutești, despre faptul că, la 30.07.2019, în jurul orei 17.00, a fost înșelată de o persoană necunoscută căreia i-a vândut un telefon mobil și care nu i-a mai trimis suma de 715 lire sterline, cum se înțeleseseră inițial.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, persoana vătămată a postat un anunț de vânzare a telefonului pe un site, după care a fost contactată telefonic de o persoană de sex feminin cu care s-a întâlnit pe raza comuna Fântâna Mare și a efectuat tranzacția, după ce în prealabil autoarea i-a confirmat că ar fi făcut plata prin intermediul unei tranzacții online, arătându-i în acest sens o fotografie pe telefonul său.

Astfel, după ce a predat telefonul, persoana vătămată a constatat faptul că, în contul bancar nu a intrat suma de bani și că tranzacția nu fusese finalizată, fiind sesizată poliția.

Întrucât fratele victimei a postat un anunț asemănător și a fost contactat de pe același număr de telefon  de o persoană de sex feminin pentru a efectua tranzacția, polițiștii au organizat un flagrant pe raza comunei Boroaia, ocazie cu care, la 06.08.2019, ora  20.08, a fost identificată o tânără de 19 ani din județul Neamț care s-a prezentat la un magazin din localitate pentru ridicarea telefonului.

Ulterior, la o distanţă de aproximativ 100 de metri pe DJ 155B, polițiștii au observat un autoturism în care au fost identificați doi bărbați, unul de 26 de ani și celălalt de 28 de ani, ambii din județul Neamț, care au însoțit-o pe tânăra de 19 ani.

Cele trei persoane au recunoscut fapta, fiind conduse la sediul poliției, ocazie cu care, au fost ridicate din autoturism pentru cercetări alte bunuri de comunicații și electronice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, ce va fi soluționat procedural.

      

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *