FLORENTINA MULȚUMEȘTE. UN MESAJ DE SUFLET A FOST TRANSMIS DE FRATELE FLORENTINEI, ANDREI SUMUCIUC

Tina Florentina Sumuciuc este alături de noi. Fata din Suceava care a vrut să facă carieră la Cluj și a fost lovită pe trecerea de pietoni de un automobil condus de un ipochimen chiar în zona centrală a municipiului Cluj Napoca, unitate administrativ teritorială înspre care mai toți tinerii români râvnesc. Marele șofer din a doua capitală a țării nu știm dacă regretă măcar cât negrul de sub unghie proba lui de bărbăție. Dar Florentina este lângă noi. Respiră aer, imina ei pulsează în ritm apropiat de cel normal, celelalte semne vitale înregistrate se apropie de normalitate. Dorința ei de a reveni între cei dragi va face diferența, în zilele ce urmează.

Un mesaj plin de simțăminte neafișate a fost făcut public pe o rețea de socializare de fratele Florentinei, Andrei Sumuciuc :
”Mulțumim din suflet la toți cei care au aflat de strigătul nostru de ajutor și au fost și au donat sânge în numele Florentinei!
Deși încă nu a ieșit din coma profundă în care au găsit-o medicii imediat după accident, previziunile s-au îmbunătățit un pic: situația ei s-a stabilizat, medicii spun să fim optimiști.
Tot ce putem face acum e să ne rugăm să îi dea Dumnezeu forțe să iasă din comă – trebuie să se trezească singură din comă.
Așa cum am cerut ajutor în mod public, tot așa MULȚUMESC la toți!
Cei care pot și care vor, pot dona în continuare sânge, este foarte mare nevoie de sânge la nivel național (din păcate pe străzile din România, Dumnezeu cu mila).
Mulțumim încă o dată, familia Sumuciuc.”

Like-urile și emoticoanele rotunde și galbene nu sunt de ajuns. Atașamentul fată de o cauză manifestat printr-o apăsare de tastă nu este suficient. Când vrem să facem curățenie prin parcuri ne pozăm cu oficialități, zburdăm cu oamenii mari prin crânguri, constatăm că tot oamenii mari au decis să transmită mesaje corecte, primim bomboane ecologice și suntem trimiși acasă, cu sentimentul datoriei împlinite și cu multe postări pe rețelele de socializare, de genul ” Hai să o faceți!” cum se traduce pe românește denumirea unei campanii de ecologizare, care a mobilizat mii de oameni.
Dar, pe de altă parte, de ce tinerii din Suceava s-au mobilizat într-o campanie privată de donare de sânge pentru a păstra în viață o tânără lovită cu capul de asfalt pe o trecere de pietoni din mult lăudatul municipiu Cluj Napoca? De ce Florentina Sumuciuc, tânăra care a plecat din Suceava pentru a-și construi un destin în capitala a doua a României – Cluj Napoca, este acum pe drumul cel bun de însănătoșire fiindcă la Suceava au donat măcar 20 de oameni, câte 400 de mililitri de sânge pentru Florentina? De ce mii de inimi au vibrat în același timp când inima Florentinei trebuia resuscitată? De ce putem să ne strângem laolaltă doar atunci când ne dăm seama cât de plăpânzi suntem, de fapt.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *