Flota de deszăpezire DIASIL, pregătită pentru intervenții. Utilajele sunt funcționale, echipele sunt pregătite, materialele antiderapante sunt în depozite. Inspecție a primarului Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, însoțit de viceprimarul Lucian Harșovschi, a trecut în dimineața zilei de astăzi în revistă utilajele pentru deszăpezire,  pe care firma DIASIL le are pregătite deja.

Această inspecție anuală a devenit deja un punct de referință în calendarul sfârșitului de toamnă în municipiul reședință de județ, de fiecare dată, ca și anul acesta, primarul Ion Lungu apreciind competența cu care vfirma de salubrizare se pregătește pentru sezonul rece.

Ion Lungu a detaliat cum a fost rezolvată problema stocurilor de sare de către DIASIL, în condițiile în care aceasta era importată din Ucraina, războiul din țara vecină complicând foarte mult procedurile. Dar totul s-a rezolvat cu bine, astfel încât acum în depozite firma de salubrizare are 1000 de tone de sare , la care se adaugă 250 de tone de nisip.

Ion Lungu a mai arătat că DIASIL are pregătite 34 de utilaje pentru intervenții la deszăpezire și îngheț, pentru iarna 2022 – 2023 dar și o echipă pregătită pentru a intervene în orice moment.

”Am trecut în revistă la sediul firmei Diasil din Ițcani, utilajele pregătite pentru intervenții pe timp de iarnă la îngheț și de deszăpezire. Sunt pregătite 34 de utilaje pentru deszăpezire, din care: 20 autospeciale pentru carosabil/străzi principale, dotate cu plug și sărărițe; 11 autospeciale pentru carosabil/străzi înguste; 3 încărcătoare frontale pentru zăpadă/gheață;  3 motofreze pentru îndepărtarea zăpezii de pe trotuare; 10 utilaje cu funcționare manual.

Stocurile de material antiderapant sunt de 1000 tone de sare și 250 de tone de nisip.

Începând cu data de 15.11.2022, vor funcționa Dispeceratele de la Primăria Municipiului Suceava și Dispeceratul Nonstop de la firma DIASIL.

Vreau să-i asigur pe suceveni că nu vor fi nici în această iarnă probleme cu privire la deszăpezirea străzilor și trotuarelor”, a spus primarul Ion Lungu

 

Vicerpimarul Lucian Harșovschi a arătat și el că, ”la fel ca în fiecare an, trecem în revistă toate echipamentele și pregătirea operatorului pentru venirea zăpezii.

Oameni aranjați ordonat, utilaje mai multe decât este nevoie. Și bineînțeles noi, care stăm frumos la poză.

În ultimii ani nu s-a întâmplat ca iarna să ne ia pe nepregătite, Însă surprizele pot să apară la orice pas. Foarte important este ca “măcar” participanții la trafic, să nu fie surprinși și să își echipeze din timp, mașinile corespunzător pentru sezonul rece”. A spus Lucian Harșovschi, care a transmis că sucevenii care vor întâmpina probleme pot apela zi și noapte la dispeceratele:

* 0731 996856 – DIASIL;

* 0230 212696 – Primărie

 

Directorul firmei DIASIL, Anton Curelariu, a oferti de asemenea garanții populației municipiului reședință de județ că, cu experiența acumulată în ultimii ani, cu utilajele care sunt pregătite și cu echipele gata oricând să intervină, sosirea iernii nu va fi o pr4oblemă pentru suceveni, din acest punct de vedere:

”Asigur și eu populația orașului Suceava că pe t imp de iarnă firma DIASIL își va face treaba. Dincolo de aceste poze frumoase, cu utilajele în totalitate funcționale, a fost o muncă asiduă tot anul. Pentru că după o iarnă întreagă de activitate aceste utilaje care acum arată bine, în primăvară trebuie readuse la parametrii buni. Mai trebuie să cumpărăm și altele pentru ca în iarna viitoare să venim cu forte noi și cu capacitate de a intervene tot mai bună, funcție de experiența în plus pe care am căpătat-o în fiecare an. DIASIL este pe poziții și își va face treaba așa cu trebuie pe parcursul iernii. Cum s-a spus, este dispecerat și la DIASIL, și la Primărie, cu personal de serviciu permanent. Vom interveni la orice solicitare”, a declarat directorul firmei DIASIL, Anton Curelariu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *