”Flota DIASIL” pregătită pentru sezonul de iarnă. 42 de utilaje de deszăpezire, 1200 de tone de sare și 850 de tone de nisip în lupta cu ”Generalul Iarnă”

Firma DIASIL, responsabilă principală pentru activitatea de salubrizare a municipiului reședință de județ dar și, pentru sezonul rece care se aproprie, de activitatea de deszăpezire, a prezentat azi divizia de autospeciale cu care este pregătită să intervină, de îndată ce iarna va cu fenomenele meteorologice specifice, va ajunge și în municipiul reședință de județ. Pe lângă cele 31 de utilaje de deszăpezire știute de anul trecut, parcul de autospeciale s-a înmulțit cu încă 11. Sunt utilaje noi care vor deservi străzile înguste din oraș dar și zeci de micro utilaje care vor curăța zăpada de pe trotuare. Este material antiderapant pregătit pentru a se interveni trei luni la rând în condiții de iarnă grea.

Ca atare, DIASIL are toate mașinile cu rezervoarele pline, sărărițele pregătite, lucrători hotărâți să intervină 24 de ore din 24. Anton Curelariu, directorul DIASIL l-a însoțit astăzi pe primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, la trecerea în revistă a diviziei de utilaje de deszăpezire, pregătită să intre în orice moment în lupta cu zăpada.

 

Ion Lungu a transmis, după inspecția utilajelor că ” Conform tradiției, am venit și acum să vedem dacă suntem pregătiți pentru iarnă, pentru intervenția  la deszăpezire și îngheț. Firma DIASIL este pregătită pentru intervenție. Sunt 31 de utilaje plus alte 11 care sunt în plus față de caietul de sarcini. Nu vreau să vă perii domnule director Anton Curelariu,  spun doar atât: felicitări!. Avem stocuri suficiente, 1200 de tone de sare și 850 de tone de nisip. În alte codiții meteorologice, ar ajunge pentru trei luni de zile. Suntem pregătiți pentru iarnă, mă bucură faptul că au venit și mașini noi cu care să se facă intervenție pe străzile mai mici. Pentru bulevardele principale avem mașini, estre important să intervenim, atunci când se impune pe bulevardele principale dar la fel de importat este să  mergem și pe celelalte străzi, acolo de unde vin reproșuri din partea cetățenilor,  trebuie să intervenim și pe străduțele mai înguste iar DIASIL este pregătită pentru astfel de intervenții. Vom constitui și un comandament de iarnă care va funcționa de la sfârșitul aceste săptămâni la Primăria municipiului Suceava.

Mia în glumă mai în serios, eu mă rog ca vremea să mai țină cu noi, poate că domnul Curelariu de la firma DIASIL o să se roagă să ningă. Eu zic că suntem pregătiți bine pentru iarnă și, la fel cum am fost și în anii trecuți, nu cred că vor fi probleme deosebite în ceea ce privește intervenția la îngheț și la deszăpezire, cred că și în acest an lucrurile vor fi în ordine.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a transmis la rândul său un mesaj către sucevenii care dețin automobile, să fie pregătiți pentru sezonul de iarnă, pentru ca atunci când va ninge abundent să nu îngreuneze traficul rutier. Acolo unde va fi cazul să se aplice legea, se va interveni cu măsurile impuse prin actele normative.

Anton Curelariu a transmis sucevenilor că firma DIASIL este pregătită pentru a interveni permanent, acolo unde se impune: ”În ultimii cinci ani am investit permanent și am dovedit că avem logistica necesară pentru a interveni pe timp de iarnă dar și pe timp de vară pentru ca Suceava să fie un oraș curat”.

Este drept că Primăria Suceava are acum datorii de 9,6 milioane de lei către firma de salubrizare dar trebuie spus că în ultimele trei luni, a arătat primarul Ion Lungu, Primăria a achitat un milion de euro către DIASIL, astfel încât datoriile municipiului Suceava către DIASIL sunt mai mici. ”Anul trecut aveam datorii duble față de firma domnului Curelariu, a declarat primarul Ion Lungu, care a spus că, din acest punct de vedere, Primăria stă ”relativ bine”.

Anton Curelaru a precizat că aceste sume plătite din urmă de primărie însemnând bani mai mulți s-au întors  înapoi achiziționându-se  utilaje, pentru curățenia orașului.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *