Mopan Suceava
Administratie

Flutur, Ciucă și Iftimie, întâlnire la barajul de la Siret: Botoșaniul și Suceava sunt interesate de acest proiect, nu doar pentru consumul populației, ci și pentru a sprijini fermierii din zonă

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit cu președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și cu președintele PNL Botoșani, Valeriu Iftimie, la barajul de pe Siret, de la Vârfu Câmpului. În cadrul acestei întâlniri, au purtat discuții despre finalizarea lucrărilor barajului, care este realizat în proporție de peste 90%.

Această lucrare, începută în 1999 și neterminată până în prezent, acoperă o suprafață de aproximativ 600 de hectare între județele Botoșani și Suceava.

Barajul este esențial ca sursă de apă pentru orașele Dorohoi și Botoșani, asigurând circa 5 milioane de metri cubi de apă, comparativ cu cei 2,5 milioane de metri cubi furnizați de barajul de la Bucecea, care este în mare parte colmatat. Criza apei din ultima perioadă și necesitatea unei surse constante și sigure de apă justifică finalizarea de urgență a acestui baraj, atât județul Botoșani, cât și județul Suceava fiind interesate de acest proiect, nu doar pentru consumul populației, ci și pentru a sprijini fermierii din zonă.

Președintele Nicolae Ciucă a promis că va solicita Ministerului Mediului să vină de urgență în zonă și să acorde finanțare pentru finalizarea acestei investiții, care durează de prea mult timp.

În cadrul periplului de astăzi, cei trei liberali s-au întâlnit cu fermierii din județul Botoșani, în zona Ungureni, pentru a discuta problemele acestora și pentru a identifica soluții de sprijin în această parte a țării.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other