Mopan Suceava
Politica

Flutur versus Stan, ”războiul” comunicatelor. Ioan Stan îi cere lui Gheorghe Flutur să lase autostrăzile și să se ocupe de drumurile județului. Flutur îi cere lui Stan să lase ”replicile penibile” și să vină ”la construcție”

Micul ”război” al comunicatelor de presă dintre președinții organizațiilor județene ale partidelor partenere în coaliția guvernamentală, PNL și PSD, continuă.

În cursul zilei de ieri, un comunicat al președintelului PNL Suceava, președinte al Consiliului Județean, Gheorghe Flutur a anunțat că mai multe localități din județ vor beneficia de gaz metan. Declarațiile partenerului de coaliție l-a stârnit pe președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, care a replicat, arătând că meritul real pentru introducerea rețelelor de gaz metan revine primarilor, indiferent de culoarea lor politică, care au realizat astfel de proiecte. Gheorghe Flutur i-a dat replica, invitându-l pe Ioan Stan să lase ”invidia deoparte și să vină ”la construcție”.

Astăzi dimineață, senatorul PSD Ioan Stan și-a construit o nouă replică pe care a transmis-o spre publicare:

”Încă de la început dorim să se înţeleagă că nu găsim o explicaţie logică pentru ultima ieşire a dlui Flutur. În comunicatul anterior, numele său nu a apărut deloc. Afirmam doar că primarii judeţului Suceava, indiferent de partid, nu au nevoie de purtător de cuvânt ca să le fie prezentate realizările şi anticipam reacţia alegătorilor dacă pe viitor va exista vreun personaj politic care va îndrăzni să se laude cu realizările acestora, în loc să vină în faţa cetăţenilor cu realizările sale. Dacă domnul Flutur s-a simţit vizat de această declaraţie, probabil a făcut-o pentru că se simte cu musca pe căciulă.

E drept că în alte comunicate anterioare, l-am vizat pe dumnealui. Dar niciodată nu i-am zis ceva de rău. Doar am subliniat în declaraţiile noastre că în primul rând trebuie să-şi vadă de fişa postului, care prevede că trebuie să se ocupe de de problemele judeţene. Sunt destule. Să lase drumurile naţionale, autostrăzile, mai nou reţelele electrice, etc. Pentru astea există instituţii care au competenţe în aceste domenii şi care nu, chiar nu se „blochează” dacă nu intervine dnul Flutur.

În consecinţă, decât să ne informeze despre lucruri care nu-l privesc, mai degrabă ne-ar informa care mai este situaţia lucrărilor pe centura Municipiului Câmpulung, pe centura orașului Gura Humorului, sau cât mai durează până isprăvește lucrările la tunelul de la Vatra-Dornei (promis cu două benzi pe sens). Ar mai putea să se laude cu zborurile de pe aeroportul din Floreni, cu câți copii au fost vara asta în minunata tabără de la Bucşoaia (cea mai mare din Europa în campania electorală) sau cât de bine se circulă pe drumurile judeţene care trec prin Hănţeşti, Zamostea, Zvoriştea și Grămeşti, sau „Drumul Talienilor” (DJ. 209B) pentru care PSD i-a dat bani prin PNDL înca din 2017.

Asta așteptăm să ne comunice dumnealui pentru că toate acestea au fost promise de el cu subiect şi predicat în campania electorală din 2020 și pentru acestea a primit votul cetățenilor. Şi da, suntem de acord că trebuie să lucrăm împreună, dar fiecare să-şi vadă de atribuţiile sale.”

 

Iată și răspunsul imediat al președintelui Consiliului Județean Suceava, liberalul Gheorghe Flutur:

”Domnule Stan,

Văd că aveți nelămuriri în legătură cu problemele din județul Suceava. O să vă dau niște răspunsuri punctuale, deși dumneavoastră le stiți.

Despre centura Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, DA, eu am solicitat construirea acestor centuri, dar Ministerul Transportului prin C.N.A.I.R. se ocupă de proiectarea acestora. Înțeleg că firma s-a retras de pe lucrare, de aceea rog să ne ajutați la minister pentru aceste două centuri.

Pentru centura Gura Humorului, unde traficul este cel mai aglomerat, ne-am asumat noi, Consiliul Județean Suceava, întocmirea documentației de proiectare care este deja finalizată. Suntem în așteptarea Acordului de Mediu, ca și la Autostrada A7 Pașcani – Suceava – Siret și sperăm ca în această toamnă să primim avizele pentru a scoate la licitație execuția. De altfel, Consiliul Județean Suceava și-a asumat și delegarea lucrărilor la Drumul Expres A7 – Suceava – Botoșani, atât pentru proiectare, cât și pentru execuție. Mai nou, am cerut să facem tot noi, Consiliul Județean Suceava, și proiectarea unei portiubi a Autostrăzii Nordului. Asta înseamnă adevărată implicare, curaj și responsabilitate din partea noastră.

Tabăra de la Bucșoaia este la Ministerul Familiei și vă rog sa ne ajutați, căci noi, Consiliul Județean Suceava, împreună cu Compania Naționala de Investiții, am demarat proiectarea. Proiectul fiind finalizat și avand un cost de peste 300 milioane RON, implementarea trebuie să fie facută de ministerul sus-amintit.

Pe Drumul Talienilor sunt aproape finalizați 7 km de drum, se lucrează intens și avem garanția constructorului că drumul va fi gata anul viitor. Acolo a fost un litigiu vechi cu un fost coleg politic de-al dumneavoastră și unde ne-am judecat ani de zile, dar totuși lucrarea se va face și va fi spectaculoasă.

În zona Hântești, Berești, Șerbănești se lucrează pe drumul județean la plombări și avem documentație întocmită pentru modernizarea acestui tronson de drum (10 km), dar suntem în căutarea sursei de finanțare pentru că acum resursele financiare existente merg pe zona Grănicești – Satu Mare, pe zona Forăsti – Manolea, pe zona Brodina – Valea Brodinei. Avem nevoie de surse de finanțare suplimentare unde deasemenea ne puteți ajuta.

Și pe drumul județean Zvoriștea – Grămești sunt prevăzute lucrări de plombări, casetări și covoare asfaltice pe 7 km în perioada imediat următoare.

Așa cum am mai spus, Consiliul Județean Suceava acordă maximă prioritate drumurilor județene. Peste 60% din bugetul nostru este alocat drumurilor județene. Avem lucrări mari, drumul de legătura cu județul Harghita, la Bilbor, drumul Stulpicani – Câmpulung Moldovenesc, Drumul Mălini – Borca ( legătura cu județul Neamț), dar și tronsonul de drum Suceava – Berchișești, Mănăstirea Humorului, dar și multe alte șantiere.

Întrebați-vă consilierii județeni ai dumneavoastră dacă există ședință în care să nu aprobăm proiecte de modernizări de drumuri județene.

Pentru mine fișa postului înseamnă să ma interesez de tot ce se întâmplă în județul Suceava și să cer sprijin acolo unde este cazul tuturor instituțiilor care ne pot ajuta.

Lăsați replicile penibile și haideți împreună să modernizam județul Suceava! Dacă nu știați, vă spun eu, suntem împreună în Coaliția de guvernare.”

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *