Foc de armă la Hardic, braconaj de căpriori, un bărbat din Vicovu de Jos şi unul din Suceviţa prinşi de poliţişti

Luni, 18.02.2019, ora 19.56, polițiștii SPR 3 Marginea, au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la executarea unui foc de armă în zona Hardic, de pe raza comunei Horodnic de Sus și în urma activităților specifice de identificare, în jurul orei 20.40, au oprit pentru control un autoturism marca Audi A4, condus de B. V., de 39 ani, din com. Vicovu de Jos, în care se mai afla și R. V. de 42 ani, din com. Sucevița, în calitate de pasager. În urma controlului autoturismului, au fost identificate două carcase de căprior jupuite, existând suspiciunea că ar fi recoltate ca urmare a comiterii infracțiunii de braconaj.

În urma cercetării locului faptei s-a stabilit că persoanele depistate nu dețineau documente pentru cele două carcase de vânat, descoperite în autoturism.

Cu ocazia verificărilor a rezultat faptul că bărbatul din Vicovu de Jos deține două arme de vânătoare, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi dispusă efectuarea unei experize tehnico-științifică balistică cu privire la acestea.                     

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, la 19.02.2019 a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de cei doi, pentru săvârșirea infracțiunilor de „braconaj”, „uz de armă fără drept” și „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, propunere însușită de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. Totodată, acesta a opinat că cei doi suspecți să fie cercetați în stare de liberate, nefiind necesare măsuri preventive față de aceștia.

Referitor la cele două carcase de vânat a fost dispusă efectuarea unei constatări medico-legale veterinare de către medici veterinari din cadrul Direcției Sanitar Veterinare Suceava, pentru a se stabili cu exactitate împrejurările/cauza, precum și timpul aproximativ al producerii  decesului.

foto: wictionar.ro

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *