Foc pus intenționat la o gospodărie din Vatra Moldoviței. Pompierii s-au luptat cu focul mai bine de trei ore (foto ISU Suceava)

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Vatra Moldoviței, Moldovița și Frumosu au intervenit vineri 25.10.2019, ora 22:12, cu 5 autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, din comuna Vatra Moldoviței.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat mai multe anexe gospodărești, înglobate într-o construcție corp comun, precum și acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Incendiul a fost lichidat la ora 1:32.

Au ars: construcția corp comun, compusă din bucătărie de vară, magazie, adăpost de animale și șură, pe o suprafață totală de aproximativ 200 mp, astereala acoperișului casei de locuit pe 100 mp, circa 5 metri cubi lemn de foc, 3 tone de fân și un metru cub de cherestea. Au mai fost afectate de foc instalația electrică, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, materiale textile și aparatură electrocasnică. S-au degradat pereții interiori și tavanul casei, învelitoarea din tablă a acoperișului și alte bunuri din gospodărie.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și anexele învecinate (care nu erau incluse în construcția corp comun).

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.