Mopan Suceava
Actualitate

Focar de coronavirus la Centrul de Îngrijiri Paliative “Sfântul Luca” din Sucevița: 42 de cazuri de îmbolnăvire confirmate. Anchetă epidemiologică a DSP

La Centrul de Îngrijiri Paliative “Sfântul Luca” din Sucevița au fost confirmate 42 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, a anunțat prefectura Suceava. Este vorba despre un număr de 35 de beneficiari și 7 cadre medicale și auxiliare carea u fost confirmați pozitivi la virusul SARS COV–2.

 

Astăzi, la Palatul Administraqtiv a o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care s-a dispus instituirea măsurilor de siguranță necesare asupra Centrului de Îngrijiri Paliative “Sfântul Luca” din Sucevița.

Directia de Sănătate Publica Suceava  are în desfășurare o anchetă epidemiologică și efectuează demersurile necesare pentru gestionarea corespunzătoare a focarului epidemiologic.

Având in vedere evaluarea de risc expusă de catre D.S.P, punctele de vedere exprimate de catre directorul medical al Spitalului Judetean de Urgență Suceava, doctorul Valeriu Gavrilovici, prin Hotarârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava nr.20 din data de 16.06.2020, s-a hotărât efectuarea unui pre-triaj la fața locului la Centrul de Îngrijiri Paliative “Sf.Luca” pentru pacienți cât și a personalului medical și auxiliar, precum și etapizarea transferului astfel încât în cel mai scurt timp aceștia să fie transferați la Spitalul Județean Suceava și Spitalul Municipal Rădăuți.

Doar la  5 pacienți din respectivul centru testele au ieșit negative. Aceștia au fost izolați în două camere ale centrului după dezinfectarea și aerosolizarea lor. Camere au circuit separat, cu personal medical dedicat și sunt izolate de restul spitalul.

Directorul executiv al D.S.P. Suceava, doctorul Dinu Sadean, a solicitat o analiză amănunțită a necesității de carantinare, urmând ca, în urma consultării cu doctorul Lucian Indrei, coordonatorul regional desemnat pentru gestionarea crizei de COVID 19 în Regiunea NE și funcție de rezultatele testelor efectuate astăzi, să se ia o decizie finală la nivelul DSP Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *