Mopan Suceava
Actualitate

Focar de Covid la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret. Angajații confirmați s-au întâlnit la o petrecere

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, într-o informare publică postată astăzi, 14.09.2020, anunță că au fost confirmate 6 cazuri de infectare la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret. Secția Cronici 3 este carantinată, iar personalul care a venit în contact direct cu persoanele infectate a fost testat.

Cei trei angajati confirmati ieri sunt contacti direcți ai altor cinci angajati ai spitalului, reveniti din concediu, cu care s-au întâlnit la o petrecere.

Angajații reveniți din concediu au fost testați înainte de a se întoarce la muncă și au fost confirmati pozitiv. Ulterior au fost testați toți ceilalți salariați care au participat la petrecere.

Direcția de Sănătate Publică derulează anchetă epidemiologică, iar cei 60 pacienți și angajați ai spitalului urmează să fie testați.

În celelalte două pavilioane ale Spitalului de Psihiatrie Cronici nu există probleme, precizează Adrian Popoiu.

Acesta transmite că principalele cauze ale infectărilor cu Covid 19 identificate pe raza orașului Siret sunt:

– infectarea în timpul efectuării concediului

– participarea la evenimente personale gen nunți, botezuri, etc.

Pentru prevenirea de noi infectări se impune respectarea măsurilor de prevenire și combatere a Covid 19 recomandate de autorități: distanțiere socială, dezinfectarea regulată și portul măștii. Aceste reguli trebuie respectate inclusiv în vacanță.

”O serie de lideri politici încurajează populația să nu respecte aceste măsuri de prevenire. Vă rog să nu ascultați aceste îndemnuri. Sănătatea dumneavoastră nu merită să fie pusă în pericol.

Datele pe care le prezint în informări au ca sursă DSP Suceava. Primăria Siret nu are atribuțiuni legate de diagnosticarea și confirmarea cazurilor COVID 19. De asemenea Curtea Constituțională ne-a blocat și posibilitatea de a ne implica direct in gestionarea epidemiei”, a mai spus primarul Popoiu.

Primarul Siretului este unul dintre puținii edili care informează permanent cetățenii orașului pe care îl administrează, asupra situației infectărilor din oraș, pentru un mai bun control al transmisiei infectărilor, fiind apreciat de sireteni pentru demersul său care ar pute deveni model de bune practici.

 

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *