Focuri de armă, amenințări și scandal într-un caz de furt de lucernă, la marginea orașului Suceava, în cartierul Laniște

La data de 28.10.2020, orele 13.50, patrula auto  de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, au fost dirijați să se deplaseze în zona Cartierului Laniște, deoarece acolo are loc un furt de lucernă.

Echipa operativă, care a constatat la fața locului că trei tineri unul din orașul vecin Salcea, celilalți din municipiu – doi minori de 14 și 15 ani și o domnișoară de 20 de ani, au plecat din Salcea  cu un atelaj hipo condus de cel de 14 ani.

Când au ajuns pe str. Grigore Vieru din cartierul Laniște, s-au oprit și au început să cosească mohor de pe marginea drumului, după care au început să adune cu furca lucernă de pe pământul unui proprietar local. Acesta, un bărbat de 65 ani, din municipiul Suceava, care lucra un teren din apropiere, i-a văzut pe cei trei tineri cum îi furau lucerna fapt pentru care s-a urcat în tractor și a încercat să le blocheze atelajul hipo, care între timp se pusese în mișcare. În acel moment cei trei tineri au luat-o la fugă abandonând acolo calul și căruța.

În timp ce alergau, tînăra, pe nume Talia l-a sunat pe fratele său Suray și l-a chemat la locul unde abandonaseră atelajul hipo.

Suray-Pavel, de 29 ani, împreună cu concubina sa Ana-Maria, de 33 ani și tatăl acestuia Petrică, de 47 ani, toți din municipiul Suceava, s-au urcat în alt atelaj hipo și s-au deplasat spre zona în cauză.

Între timp la fața locului a ajuns echipajul de poliție, iar pe când polițiștii discutau cu proprietarul lucernei, au descălecat și rudele celor învinuiți de tentativa de furt, alertați înainte.  

Suray a început să provoace scandal, amenințându-l pe proprietarul păgubit.

 Pentru a preveni amplificarea conflictului și a împiedica să fie comisă vreo faptă cu violență, unul dintre polițiști a scos pistolul din dotare și i-a somat pe cei trei să se oprească. Din cauză Suray, Ana-Maria și tatăl Petrică au continuat să se îndrepte amenințător spre proprietarul lucernei, nerespectând somarea, agentul de poliție a tras două focuri de armă în plan vertical.

Suray, Ana-Maria și Petrică au împietrit în acel moment, dându-și probabil seama că nu e de glumă..

Toate persoanele implicate au fost conduse, cooperante, la sediul Secției urbane de Poliție Burdujeni.

Se fac cercetări față de cei trei tineri plecați la furt de lucernă sub aspectul săvârșirii „tentativei la infracțiunea de furt”, iar față de Suray, Ana-Maria și Petrică D., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *