Mopan Suceava
Actualitate

Focuri de armă, braconaj, intervenții ale forțelor de ordine în pădure la Hardic – Horodnic de Sus

Luni seară, în jurul ora 22:00, lucrătorii Secției 3 de Poliție Rurală Marginea a fost sesizati direct de către șeful Ocolului Silvic Marginea cu privire la faptul că în zona Hardic din comuna Horodnic de Sus au fost auzite mai multe focuri de armă.

O patrulă de poliție s-a deplasat în zona indicată împreună cu un echipaj de jandarmi de la Detașamentul din Rădăuți.

Făcându-se o verificare în zonă,  împreună cu lucrătorii silvici, nu au găsit pe nimeni, și nici animale ucise, așa că nu se cunoaște identitatea celor care ua tras focurile de armă.

Cer este că zona în care s-ar fi petrecut cele sesizate se întinde pe o suprafață de 400 hectare, iar ultimul foc de armă ar fi fost tras în zona ”Crucii” de lângă restaurantul Voievod din comuna Sucevița, satul Voievodeasa.

Lucrătorii de la  Ocolul Silvic Marginea au precizat că ar fi fost trase în jur de 20 de focuri de armă în intervalul orar 20:00-21:00, focurile fiind trase în interiorul Complexului Cinegetic ”Codrul Voievodesei”.

Dar lucrurile nu s-au oprit aici. Din informațiile obținute de polițiști, persoanele înarmate au  tras și asupra a doi lucrători silvici,  în zona Voievodeasa.

Unul dintre pădurari a tras două focuri de armă în plan vertical, după ce în prealabil a făcut somațiile legale.

S-a aflat că persoanele înarmate utilizau un automobil de teren, fără a se ști marca, numărul de înmatriculare sau culoarea  acestuia.

Ulterior, toate patrulele afla în serviciu au efectuat filtre pe raza comunelor Sucevița și Vicovu de Jos, fiind anunțate concomitent și patrulele din serviciu a Poliției Orașului Vicovu de Sus și Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc cu secțiile arondate. La fața locului s-a deplasat și un echipaj  SAS din cadrul IPJ Suceava.

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *