ActualitateEvenimente

FOCURI DE ARMĂ ÎN AER ŞI ÎN PNEURILE MAŞINII, CONTRABANDIST DE ŢIGĂRI URMĂRIT CA ÎN FILME, LA STRAJA

În data de 2 iulie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.
În jurul orei 01.30, polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţiei Vicovu de Sus au identificat în trafic, pe raza localităţii Straja, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, despre care existau informaţii că transportă țigări de proveniență ucraineană.
Oamenii legii au efectuat semnalele regulamentare în vederea opririi pentru control a mașinii, însă șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea în trombă.
Polițiștii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, dar conducătorul autoturismului nu s-a supus acestora, fapt pentru care au folosit armamentul din dotare, fiind trase 12 focuri de avertisment în plan vertical şi spre pneurile autoturismului, conform prevederilor legale în vigoare.
Pe timpul urmăririi, în încercarea de a scăpa, şoferul a acroșat autospeciala Poliţiei de Frontieră, după care a abandonat autoturismul reușind să fugă profitând de vegetația din zonă și întuneric.
Din primele verificări, în mașină au fost observate mai multe colete cu țigări, motiv pentru care a fost dusă la sediul S.T.P.F. Suceava, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 17.500 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.
Țigările, în valoare de 205.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii, în valoare de 6.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *