Focuri de armă la frontiera româno – ucraineană, pe urmele traficanților de țigări. 8700 de pachete cu țigări abandonate, doi contrabandiști reținuți alții scăpați în peisaj

Ieri, 01 aprilie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, județul Suceava, s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 13.40, polițiștii de frontieră  au observat în apropierea frontierei româno-ucrainene două persoane care transportau prin apa pârâului Laura către interiorul țării, mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor doi, efectuând somațiile legale prin voce, însă aceștia au abandonat coletele și au încercat să fugă, fapt pentru care au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunii, polițiștii de graniță au reținut doi bărbaţi: I.G., de 43 de ani, şi S. I. de 41 de ani, de cetăţenie română, ambii domiciliaţi pe raza județului Suceava.

Au fost anunțate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete  care conțineau 4.200 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 49.140 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând să se ia împotriva lor măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o altă acțiune privind contrabanda cu țigări.

Pe la ora 23.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase dinspre frontieră către localitatea Ulma, județul Suceava.

S-a încercat reținerea contrabandiștilor doar că aceștia au abandonat coletele și au fugit în direcţii diferite.

Polițiștii de frontieră au tras 4 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit.

Au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul Sectorului P.F. Brodina  unde au fost numărate 4.480 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de peste 52.416 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *