Focuri de armă, mașină și colete abandonate, contrabandiști dispăruți, peste 30.000 de pachete cu țigări, în valoare de peste 363.400 lei, confiscate, ieri la Brodina și Ulma

Polițiștii de frontieră au desfășurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni pentru combaterea contrabandei cu țigări, în urma cărora au descoperit la frontiera verde și pe comunicațiile din zona de competență peste 30.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

În data de 21.06.2019, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, jud. Suceava a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări. Astfel, în jurul orei 17.00, un echipaj mobil al poliției de frontieră a observat pe direcția localității Brodina un autoturism fără plăcuțe de înmatriculare care circula cu mare viteză.

Poliţiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri mașina, însă conducătorul auto a ignorat semnalele, continuându-și deplasarea.  Echipajul politiei de frontieră a procedat la urmărirea mașinii, iar la scurt timp aceasta a fost descoperită abandonată într-o zonă împădurită din apropiere. Din primele verificări, în mașină, a fost observată o impresionantă cantitate de țigări, de proveniență ucraineană.

În cadrul aceleiași acțiuni, un alt echipaj din cadrul sectorului a observat, în apropierea frontierei de stat, două persoane lângă care se aflau mai multe baxuri cu țigări.     În momentul în care acestea i-au observat pe polițiștii de frontieră au abandonat coletele și s-au dispersat înspre localitatea Straja, jud. Suceava.

Pe timpul acțiunii, deoarece cei în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.De asemenea la fața locului au fost descoperite șase colete cu țigări.

În continuarea acțiunii, polițiștii de frontieră au mai descoperit abandonate pe raza localității Ulma, jud. Suceava, alte trei colete cu țigări.

În toate cazurile, țigările au fost ridicate în vederea confiscării și transportate la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 31.560 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 363.400 lei.

În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *