Focuri de armă trase de polițiști, în cartierul Obcini din Suceava, pentru reținerea unui șofer beat, care a purtat poliția din Șcheia până în Suceava într-o urmărire ca în filme

În aceastî dimineață, 26.11.2022, în jurul orei 05:20 un echipaj de ordine publică din  cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia-Poliția Mun. Suceava, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza com Șcheia a observat în trafic un autoturism înmatriculat în judetul Suceava despre al cărui conducator auto existau date că a consumat băuturi alcoolice.

Echipajul de poliție a efectuat semnale acustice și luminoase pentru oprirea autoturismului, însă șoferul nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare, fiind efectuată o urmărire în trafic pe o distanță de cca. 4 km pe mai multe străzi din com. Scheia, iar ulterior pe raza municipiuluui Suceava.

În momentul în care vehiculul urmărit a ajuns într-o intersecție principală de pe raza municipiului Suceava, conducatorul auto a frânat brusc, iar polițiștii au coborât din autospecială pentru a-l intercepta. Conducatorul auto a efectuat o manevră de mers cu spatele și a pornit din nou în viteză, moment în care cei doi polițiști au facut uz de armă, trăgând în anvelopele autoturismului, fără să se puna în pericol viața sau integritatea altor persoane sau bunuri.

Un echipaj din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale a intervenit, de asemenea, și a reușit blocarea autoturismului.

Conducătorul auto de 51 ani din comuna Șcheia, jud. Suceava a fost extras din vehicul, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,91 ml/l alcool în aerul expirat. În urma verificarilor s-a stabilit că șoferul este posesor de permis de conducere valid.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de distrugere și conducerea unui vehicul sub influența alcolului, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului și pentru dispunerea măsurilor legale față de conducătorul auto.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *