Fonduri europene pentru înființarea unui centru de diagnosticare COVID 19, în cadrul Spitalului de Boli Cronice Siret. Adrian Popoiu: am format un nucleu de profesioniști care se implică în inițierea și derularea unor proiecte complexe și cu beneficii reale pentru comunitate

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu a anunțat obținerea unei noi finanțări din fonduri europene nerambursabile pentru Spitalul de Boli Cronice Siret.

Acesta a transmis că, în cursul anului trecut, Primăria Siret a depus spre finanțare nerambursabilă din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 proiectul “Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul orașului Siret, jud. Suceava”.

Licitația pentru echipamentele ce vor fi achiziționate la Spitalul de Boli Cronice Siret a fost deja lansată pe SICAP și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. În paralel cu procedura aflată în desfășurare, s-a primit astăzi punctajul pentru proiectul depus de primărie, respectiv 96 de puncte din maximum de 100.

”Este un punctaj excelent și dovedește încă o dată, dacă mai era necesar, că la nivelul instituției am format un nucleu de profesioniști care se implică în inițierea și derularea unor proiecte complexe și cu beneficii reale pentru comunitate. Prin acest proiect se are în vedere înființarea unui centru de diagnosticare COVID 19 în cadrul Spitalului de Boli Cronice Siret și dotarea cu echipamente de prim ajutor (container pentru pretriaj, teste COVID 19 și echipamente de protecție)”, a precizat Adrian Popoiu.

Primarul Siretului a mai spus că laboratorul din cadrul Spitalului de Boli Cronice va fi dotat cu aparatura specifică COVID 19 pentru realizarea de analize (analizor biochimie specific testărilor COVID 19, aparat hematologie, aparat coagulare, nebulizator, defibrilator, EKG 12 canale etc.).

Multe dintre echipamente vor putea fi utilizate și pentru diagnosticarea altor afecțiuni.

În perioada imediat următoare va demara etapa pre-contractuală, urmând că semnarea contractului de finanțare să aibă loc cat de curând, a conchis Adrian Popoiu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *