FONDURI NERAMBURSABILE PENTRU ORGANIZAȚII NEGUVERNAMENTALE, SINDICALE ȘI PATRONALE DIN ROMÂNIA

Astăzi, la Muzeul de Științele Naturii Suceava, s-a lansat proiectul „Inițiativa Națională pentru Formularea și Promovarea de Politici Publice Alternative-INAPP”, finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) cu o valoare a proiectului de 988,949,78 lei.
Proiectul este implementat de Fundația de Caritate și Întrajutorare “Ana”, în parteneriat cu Blocul Național Sindical-filiala Suceava, Uniunea Generală a Industriașilor din România-filiala Bucovina Suceava, Fundația Umanitară “Adam-Mădălin”.
La eveniment au fost prezenţi zeci de invitaţi, cărora li s-a alăturat prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi.
Proiectul care se va desfășura până în septembrie 2019 vizează creșterea capacității organizațiilor neguvernamentale sindicale și patronale din România de a formula și promova propuneri alternative la politicile publice inițiate de Guvern.
Activităţi şi obiective urmărite prin proiect:
1. Informarea si constientizarea a 400 de reprezentanti ai ONG-urilor si ai organizatiilor sindicale si patronale din Romania cu privire la formularea si promovarea de politici publice alternative prin crearea si dezvoltarea a unei retele tematice nationale;
2. Cresterea gradului de instruire a 100 de reprezentanti ai ONG-urilor si ai organizatiilor sindicale si patronale din Romania prin dezvoltarea cunostintelor si abilitatilor in domeniul formularii si promovarii de politici publice;
3. Sprijinirea a 60 de reprezentanti ai ONG-urilor si ai organizatiilor sindicale si patronale din Romania in elaborarea a 4 politici publice in domeniile: industrial, societatii civile si democratiei, afacerilor, social si angajarii fortei de munca.
4. Promovarea la nivel national a 4 propuneri alternative de politici publice elaborate de reprezentanti ai ONG-urilor si ai organizatiilor sindicale si patronale din Romania.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *