Fostul deputat Ștefan Alexandru Băișanu în arestul IPJ, fiind reținut pentru șantaj. Foto: Dinu Zară

Fostul deputat Ștefan Alexandru Băișanu a fost reținut astăzi și introdus în arestul IPJ, după ce în cursul dimineții au fost efectuate percheziții la domiciliul acestuia și la o proprietate a sa din comuna Ipotești. El este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

IPJ Suceava a informat printr-un comunicat de presă că în cursul acestei zile, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ipotești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au efectuat trei percheziții domiciliare pentru documentarea activității infracționale și asigurarea materialului probator într-o cauză penală în care Ștefan Alexandru Băișanu, de 53 de ani, este bănuit de săvârșirea infracțiunii de șantaj.

În urma efectuării perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri, dispozitive de stocare a datelor electronice și dispozitive de comunicare la distanță și alte dispozitive electronice care interesează cauza și a fost pus în executare un mandat de aducere pe numele lui Ștefan Alexandru Băișanu.

După administrarea probatoriului și audierea acestuia, organele de cercetare ale poliției judiciare din cadrul Secției de Poliție Rurală Ipotești au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de fostul deputat, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.