Fostul senator țărănist sucevean Petru Juravle a încetat din viață

Fostul senator PNȚCD de Suceava, Petru Juravlea, a încetat ieri din viață, la vârsta de 76 de ani. A fost un membru marcant al politicii sucevene din perioada 1996 – 2000, interval în care a deținut și funcția de președinte al organizației județene PNȚCD Suceava și pe cea de președinte al Convenției Democrate Suceava, în anii în care această alianță politică a fost la guvernare.

Petru Juravlea s-a născut pe 14 iulie 1946 în comuna Frătăuții Noi. A absolvit Liceul ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți după care a  urmat cursurile Facultății de Electromecanică Minieră Petroșani, între 1965-1969. A fost ofițer în marina civilă în perioada 1978-1981. Ulterior a condus sucursala Suceava a TMUCB, un trust de construcții constituit la nivel national.

A fost un om cu o vastă cultură clasică, fiind pasionat de istorie, limba latină, șah și, desigur, politică. A fost atașat principiilor inițiale pe baza cărora s-a reconstruit în anul 1990 Partidul Național Țărănesc – Creștin Democrat pe tot parcursul activității sale politice.

Cei care l-au cunoscut păstrează și amintirea actelor de filantropie pe care le-a  făcut în timpul vieții, el ajutând material   Mănăstirea Putna dar și  Căminul de bătrâni al Mănăstirii ”Sf Ioan cel Nou de la Suceava”.

Corpul neînsuflețit al lui Petru Juravlea este depus la Capela Catedralei Nașterea Domnului din Suceava iar slujba de înmormântare va fi joi, 20 octombrie, începând cu ora 12.00/

Fostul senator Petru Juravlea va fi înmormântat în cimitirul de lângă Biserica Sfântul Simion din cartierul Zamca.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *