Frații Bozomală din Șcheia, cu pieptul înainte în fața caguliștilor veniți să-l ridice pe fratele cel mare, urmărit general, ce se pitise în hambar

Polițiștii suceveni au intervenit în forță ieri în cloaca de infractori denumită eufemistic ”comunitatea de romi din comuna Șcheia”. Au descins în căutarea lui Marian Simion Bozomală, și s-au lovit de pieptul lui Ilie Robert Bozomală, fratele infractorului urmărit internațional. Cel dintâi este  unul dintre cei mai căutați suceveni acuzați de săvârșirea mai multor infracțiuni cu caracter penal,  provenit din comunitatea de romi din comuna Șcheia

IPJ Suceava a transmis ulterior că, urmare a unor informații obținute de către polițiștii din cadrul Serviciului de Informații Criminale,  din care rezulta faptul că Marian-Simon Bozomală, care se afla în urmărire națională și internațională pentru sustragere de la executarea unui mandat de arestare, se află la locuința mamei sale Gabriela Bozomală din Șcheia.  S-a constituit o echipă de prindere a urmăritului formată din polițiști din cadrul SIC, ai Poliției comunale Șcheia și luptători SAS, care au încercuit zona și au pătruns în locuința mamei celui urmărit.  

Marian-Simon Bozomală a fost descoperit ascunzându-se într-un hambar, fiind reținut și introdus în arestul IPJ Suceava.

Polițiștii au fost primiți așa cum se așteptau de altfel, de  rudele celui reținut. S-au manifestat agresiv verbal  încercând să împiedice identificarea persoanei urmărite, motiv pentru care au fost folosite mijloacele din dotare.

În timpul acțiunii, fratele urmăritului,  Ilie-Robert Bozomală, de 23 ani, a instigat rudele și a proferat injurii. 

Ilie-Robert a fost imobilizat și condus la sediul IPJ Suceava, fiind sesizat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu privire la săvârșirea infracțiunii de „ultraj”. 

 În urma probatoriului administrat, față de acesta s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor respective și reținerea acestuia pentru 24 de ore, urmând să fie dispusă o măsură preventivă împotriva lui.

Frații Bozomală din Șcheia sunt cei care în primăvara anului 2017 au fost pentru prima dată reținuți și interogați de procurori după ce au terorizat o familie din localitate, faptele lor nerezumându-se doar la cele prezentate acum doi ani de cotidianul Monitorul de Suceava, suficiente pentru a ne face o impresie despre profilul fraților C.M. conducea autoturismul VW Transporter pe strada Aeroportului din Şcheia, înspre locuinţa sa, s-a intersectat la un moment dat cu Marian Simion Bozomală, în vârstă de 23 de ani, şi doi fraţi de-ai lui, pe care bărbatul îi ştia din vedere. Când a ajuns cu maşina în apropierea lor, Marian Simion Bozomală a simulat că loveşte cu sapa în laterala stângă a autoturismului. Pentru a evita lovitura, șoferul a accelerat, continuându-şi drumul spre casă.

După 8-10 minute, în timp ce bărbatul agresat se afla în locuinţă, împreună cu soţia şi fiul lor de 4 ani, a auzit strigăte şi înjurături din faţa porţii. I-a văzut pe Cornel Iulian Bozomală, de 15 ani, şi pe Marian Simion Bozomală, de 23 de ani, sărind gardul în curtea locuinţei sale. Cei doi s-au repezit spre casă şi au spart două geamuri de la fereastra unei camere, aruncând cu pietre. Au ieşit apoi în stradă, unde, împreună cu ceilalţi doi fraţi, Simi Nicolae Bozomală, de 20 de ani, şi Ilie Robert Bozomală, de 21 de ani, au lovit autoturismul parcat în faţa porţii, spărgând mai multe geamuri. În timpul atacului cu pietre asupra casei familiei M., cei doi soţi, împreună cu fiul lor de numai 4 ani, au fost nevoiţi să se refugieze înspăimântaţi într-o cameră din spatele locuinţei, pentru a scăpa de furia agresorilor.” (Monitorul de Suceava, 17 martie 2017).

Marian-Simon Bozomală a fost reținut un timp, după aceea i s-a dat drumul. A fost dat în urmărire generală și a stat fugar doi ani. Când s-a întors acasă a fost văzut de vecinii din cartierul cu minoritari ai comunei Șcheia iar unul dintre aceștia a ”sifonat”. În acest fel, a fost găsit în hambar și l-a tras după el și pe fratele mai mic care s-a pus de-a curmezișul intervenției forțelor de ordine,  în arestul Poliției.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *