Fraude bancare cu împrumuturi angajate de falși pensionari, puse la cale de două femei din Șcheia. Valoarea prejudiciului, peste 400.000 de lei

Două femei de 44 ani, respectiv 43 ani, din comuna Șcheia, sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals, participație improprie la infracțiunea de fals în declarații și participație improprie la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.  

În perioada februarie – iunie 2018,  cele două au indus în eroare o unitate bancară prin folosirea de mijloace frauduloase și prin prezentarea ca adevărate a faptelor mincinoase cu privire la faptul că 10 persoane insolvabile, fără surse de venit, pe baza unor documente falsificate, au îndeplinit condițiile de acordare a 10 credite pentru nevoi personale, astfel prejudiciind banca cu suma de 405.632 lei.  Cele au folosit 20 înscrisuri oficiale falsificate (cupoane de pensie și decizii de pensionare) pe care le-au prezentat băncii pentru ca 10 persoane să îndeplinească condițiile acordării unor credite pentru nevoi personale în vederea încheierii de contracte de nevoi personale.

Astfel, cele 10 persoane  care au contractat creditele de nevoi personale au fost determinate de femeia de 44 de ani să semneze cererile pentru acordarea creditelor declarând că au calitatea de pensionari.  Au solicititat să li se acorde în numele lor creditul, iar funcționarii bancari au fost determinați să încheie acele 10 contracte cu date false și să le semneze, banii fiind însușiți de cele două femei care au pus la cale operațiunea, persoanele pe numele cărora s-au încheiat contractele de împrumut primind doar mici sume ”de consolare”.

Cu ocazia perchezițiilor  ce s-au făcut la domiciliul celor două femei care au pus la cale înșelăciunea au fost ridicate sisteme informatice, telefoane mobile, cartele, carduri bancare, înscrisuri cu valoare probatorie în cauză precum și suma de bani.

Au fost puse în aplicare 2 mandate de aducere. Față de suspecta de 44 de ani s-a  dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdusă în arestul I.P.J. Suceava.

”Polițiștii recomandă o atenție sporită atunci când sunteți abordați de persoane necunoscute pentru a iniția operațiuni economico-financiare. Sub aparența unui cadru legal și cu promisiunea unui câștig imediat puteți fi înșelați și puteți intra sub incidența legii. ”, se arată țntr-un comunicat al IPJ Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *