Mopan Suceava
Actualitate

Frig, lapoviță, ninsoare, brumă în următoarele zile în Suceava și în toată țara

Începând de astăzi,  27 martie, și până miercuri,   29 martie, ora 21.00, vremea intră într-un process de răcire în județul Suceava și în întreaga țară, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă.

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.

Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o atenționare meteorogică Cod Galben pentru intervalul 27 martie, ora 23.00 – 28 martie, ora 23.00

Fenomene vizate: intensificări ale vântului

În cea mai mare parte țării, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h.

A fost anunțat și un cod portocaliu, pentru intervalul 27 martie, ora 23.00 – 28 martie, ora 23.00 de intensificări susținute ale vântului, viscol puternic în Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1500 m, unde vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

A fost emis și un cod roșu de intensificări puternice ale vântului pentru intervalul 28 martie, ora 02.00 – 28 martie, ora 14.00 la altitudini de peste 1800 metri în Carpații Meridionali unde va fi vânt puternic, cu rafale ce vor depăși 140 km/h.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other