Fundația Te Aud România și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava derulează proiectul ”O șansă pentru fiecare”

Fundația Te Aud România și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava derulează proiectul ”O șansă pentru fiecare” – un proiect educațional în sprijinul celor vulnerabili.

O dată cu epidemia de Coronavirus a ieșit la iveală și imensa disparitate tehnologică în rândul copiilor și tinerilor din medii dezavantajate. Lipsa echipamentelor IT a devenit un impediment major pentru participarea la școala online iar din categoria celor afectați de această situație fac parte și copiii din sistemul de protecție socială. Evoluția problematicii protecției copilului generează riscuri la nivel macroeconomic. Principala și poate cea mai de bază nevoie a copiilor la momentul de față este tocmai lipsa acestor dispozitive electronice de bază pentru a le facilita accesul la educație.

Proiectul ”O șansă pentru fiecare” își propune să echipeze un număr de 20 de copii și tineri, care beneficiază de măsura plasamentului la asistenți maternali profesioniști sau plasament la rude/persoane fără grad de rudenie, cu calculatoare, pentru a le facilita accesul la educația online, în contextul vremurilor pe care le parcurgem împreună.

Fundația Te Aud România este unul din laureații programului Dăm Click pe România, organizat de Asociația Ateliere Fără Frontiere și implementat cu sprijinul Kaufland România și OMV Petrom. Laureații au fost aleși, pe baza evaluării proiectelor depuse, de către o comisie alcătuită din reprezentanți ai Ateliere Fără Frontiere și ai partenerilor ediției. Comisia a urmărit relevanța, impactul, fezabilitatea și sustenabilitatea proiectelor depuse de către candidați.

Asociația Ateliere Fără Frontiere a anunţat laureații programului Dăm Click pe România 2020 și a adăugat 122 școli și organizații selectate pentru a beneficia de 2000 de calculatoare, astfel încât lipsa echipamentelor IT să nu mai fie un impediment pentru participarea la școala online, dar și pentru a susține inițiative locale pentru integrare și educație.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *