Furt de curent electric descoperit de angajații DELGAZ GRID într-un imobil din cartierul Burdujeni

Ieri  ora 11.00, Poliţia municipiului Suceava, a fost sesizată de către un reprezentant al S.C. DELGAZ GRID S.A., despre faptul că la un  imobil de pe stra  Bujorilor din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava a fost identificat un loc de consum despre care există suspiciuni de intervenție neautorizată asupra componentelor sistemelor de distribuție a energiei electrice.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în data de 23.02.2021, în jurul orei 09.00, în timp ce angajații SC DELGAZ GRID S.A se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, s-au deplasat în urma unei sesizări la un imobil situat pe strada Bujorilor pentru a verifica instalația de alimentare cu energie electrică, la parterul acestuia funcționând mai multe spații comerciale cu destinații diferite.

La fața locului a venit o femeie care locuiește în imobil, în prezența și cu acordul căreia s-a pătruns în spațiul în care se afla instalația de alimentare cu energie electrică, respectiv firida de branșament, contorul și o parte din instalația de utilizare. S-a observat că firida de branșament și firida unde sunt montate două tripolare înainte de contor nu sunt sigilate.

De asemenea, în BMP-T (bloc de măsură și protecție trifazat în care este montat contorul) s-a găsit sigiliul de la capacul blocului de borne rupt și lăsat în BMP-T. Întrebată fiind despre situația sigiliilor, femeia a declarat verbal că nu are cunoștință despre sigiliile de la firidă și locul unde sunt montate cele două tripolare și că sigiliul de la contor crede că este rupt întrucât cu o zi înainte ar fi fost cineva la DELGAZ GRID să îi schimbe contorul.

Cei doi angajați ai SC DELGAZ GRID S.A prezenți au demontat capacele de la BMP-T, firida de branșament și locul unde erau montate cele două tripolare și au constatat că de pe tripolarul din partea dreaptă conectat prin punți de pe tripolarul din stânga se alimenta o instalație care alimenta un contor trifazic folosit,  conform declarației femeii ca și contor pasant pentru un spațiu închiriat de către aceasta aflat la parterul imobilului.

Instalația de alimentare a contorului pasant a fost executată ca intervenție neautorizată deoarece energia consumată afișată pe contorul pasant nu este înregistrată în baza de date S.C DELGAZ GRID S.A, instalația contorului pasant fiind legată înainte de contorul de decontare a energiei electrice consumate, contor care figurează în baza de date. Energia înregistrată de contorul pasant nu este înregistrată și facturată de S.C DELGAZ GRID S.A.

Întrebată fiind despre situația instalației pasante conectată înaintea contorului de decontare, femeia a spus că un chiriaș anterior s-a ocupat de execuția respective instalații în vederea decontării separate a consumului neștiind că consumul de energie nu este facturat.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „furt” şi „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *