Furt de curent pe strada Plevnei din municipiul Suceava. DELGAZ GRID trebuie să calculeze câte energie electrică a fost sustrasă în ultimii cel puțin 4 ani

Vineri după amiază,  Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin 112  de către un inspector energetic delegat al SC DELGAZ GRID SA, cu privire la faptul că la un imobil din municipiul Suceava, strada Plevnei, se înregistrează furt de energie electrică.

S-a constatat că  o echipă de montaj a firmei s-a deplasat la adresa indicată, pentru montarea unui contor electric. Aici au găsit o instalație clandestină, constând într-un fir conectat la siguranțele de alimentare și ducând către instalația de utilizare a clientului, fără a mai trece prin contor. Cutia în care era montat contorul a fost sigilată, până la sosirea echipajului de constatare.

La 0511.2021 la imobilul în cauză s-a deplasat un echipaj de constatare, care a a stabilit că balamaua superioară a ușii care asigura cutia contorului a fost tăiată, iar sigiliul rupt. La adresa susmenționată a fost identificat I.D. de 21 ani, care a declarat că locuiește cu familia de aproximativ 4 ani, fără forme legale, în acel imobil, care aparține mătușii sale, Adela D.

SC Delgaz Grid SA nu poate estima valoarea prejudiciului cauzat.

În cauză  cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ”furt” și ”executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *