Furturi diverse: cablul camerei de supraveghere tăiat pentru o sticlă de votcă, pubele furate de la Profi, găleată cu tărâțe sustrasă de un hoț care nu-și recunoaște vina

Poliția Suceava a făcut publice mai multe cazuri de furt care s-au petrecut în cursul zilei de ieri, în județul Suceava. Le prezentăm nu atât pentru valoarea obiectelor furate cât pentru modul neobișnuit în care au procedat hoții precum și pentru preferințele lor, când au dat spargerile.

Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată prin 112 de către un bărbat din oraș care a semnalat o spargere. Polițiștii au stabilit că reclamantul administrează împreună cu fratele și părinții un magazin  alimentar.  SC FORTUNA SRL, situat în orș. Gura Humorului. La 18.11.2020, în jurul orei 06.00, a fost contactat telefonic de către vânzătoarea ce a deschis magazinul, întrucât a constatat că ușa de la intrare a fost forțată. Autorul infracțiunii, rămas necunoscut,  a tăiat cablul de alimentare al camerei de supraveghere amplasată în exteriorul magazinului, a pătruns în interior prin forțarea ușii de acces, a sustras suma aproximativă de 100 de lei dintr-un sertar, câteva cartușe de țigări, o sticlă de băutură carbogazoasă și o sticlă de vodcă de 1 litru. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „furt calificat”.

La  18.11.2020, ora 13.00,  Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată în mod direct de către șefa magazinului Prof de pe strada Vasile Alecsandri, cu privire la faptul că în data de 17.11.2020 în jurul orelor 20.00 persoane necunoscute au sustras două pubele din material plastic, culoare neagră, fără inscripții din spatele magazinului pe care îl gestionează.Nu au fost identificați martori sau alte mijloace de probă, iar reclamantul nu bănuiește pe nimeni de comiterea faptei. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „furt calificat”, prejudiciul fiind de 440 lei.

La 18.11.2020, ora 15.00, la Secţia de Poliţie Burdujeni s-a prezentat un bărbat de 70 ani, din municipiul Suceava, care a sesizat faptul că în data de 16.11.2020, în intervalul orar 12,00 – 13,00 persoane necunoscute i-au sustras din curte o drujbă.  Din declaraţia părţii vătămate rezultă că în ziua de 16.11.2020 efectua unele lucrări în faţa casei şi în jurul orei 12.00 a intrat în casă să mănânce, lăsând sculele cu care lucra în curte. A ieşit din casă după aproximativ o oră şi a constatat că î-a fost sustrasă drujba. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „furt calificat”.

Miercuri seară, pe la  ora 20.00,, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată prin 112, de către o femeie de  62 ani, din comuna Frătăuții Noi despre faptul că a avut loc un furt de lemne.Apelanta a declarat că la data de 18.11.2020, în jurul orei 19.00, un tânăr de 18 ani, din localitate, i-a sustras din curtea împrejmuită parțial a imobilului de domiciliu, 5 grinzi din lemn cu lungimea de 4 metri și laturile de 10 cm, precum și o găleată de 15 litri cu tărâțe. Suspectul indicat a fost identificat la domiciliu, unde a declarat verbal că nu el este autorul și nu are cunoștință despre împrejurările în care a avut loc furtul. S-a  întocmit dosarul penal privind infracţiunea de „furt calificat”, prejudiciul fiind de 400 lei.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *