Gabriela Mihai, inspector general interimar al IȘJ: inspecții coordonate până pe 30 august în școlile sucevene, cu analize de risc privind prevenirea excluziunii sociale

Inspectorul general interimar al IȘJ Suceava, Gabriela Mihai,  a anunțat azi  în prima conferință de presă susținută în această calitate că la școlile din județul Suceava, precum și la nivel național, se va desfăușura o inspecţie şi analiză de risc, bazată pe situaţia şcolară a elevilor din învăţământul gimnazial, de la înscrierea în clasa a V-a în anul şcolar 2015-2016 şi până la susţinerea evaluării naţionale în anul şcolar 2018-2019.

 

Gabriela Mihai a arătat că  inspecţia este derulată de Ministerul Educației Naționale (M.E.N.) la nivelul întregii ţări, în perioada 1-30 august 2019 şi este coordonată la nivelul judeţului Suceava de către inspectorul şcolar general.

Inspecţia este realizată de către experţii Corpului de control ai M.E.N. în colaborare cu inspectorii şcolari din cadrul ISJ Suceava, desemnaţi pentru această verificare.

Obiectivele activităţii de inspecţie sunt:

  • Prevenirea excluziunii şcolare a elevilor din unităţile de învăţământ unde rata de neparticipare la examenele naţionale depăşeşte media pe ţară;
  • Reducerea/remedierea erorilor în documentele şcolare gestionate de unităţile de învăţământ;
  • Identificarea grupurilor defavorizate de elevi care sunt în risc de abandon şcolar.

În județul Suceava, în prima săptămână,  au fost inspectate un număr de 70 de unităţi şcolare, din cele 212 propuse, iar documentele rezultate au fost transmise la M.E.N., Direcţia Inspecţie Şcolară şi Evaluare. La finalul perioadei de inspecţie, se va întocmi un raport care va cuprinde informaţii privind respectarea prevederilor legale referitoare la responsabilitatea întocmirii, modificării, eliberării şi anulării documentelor şcolare de către personalul didactic care are în fişa postului atribuţii în acest sens, dar şi concluzii, sugestii ale inspectorilor şcolari pentru remedierea problemelor/dificultăţilor existente la nivelul unităţilor de învăţământ. Raportul va fi însoţit de un plan de remediere a disfuncţiilor, a transmis noul inspector general al I.Ș.J. Suceava, Gabriela Mihai.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *