GALA DE PREMIERE”10 PENTRU FOLCLOR”

Pentru al treilea an consecutiv, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava va avea loc Gala de premiere”10 pentru folclor”. Evenimentul este programat pentru 5 octombrie, 2018 și beneficiază de sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Suceava.

Gala de premiere”10 pentru folclor”a fost programată pentru data de 5 ctombrie, când se sărbătorește Ziua Mondială a Educației. Cu acest prilej, la Casa de Cultură a Sindicatelor din județul Suceava va avea loc un spectacol folcloric extraordinar, susținut de către artiștii care fac parte din proiectul ”10 pentru folclor”. Spectacolul va fi unul live , iar programul este  conceput special pentru a marca Centenarul Marii Uniri, reunind cântece  alese pentru acest prilej . Membrii echipei ”10 pentru folclor” din acest an sunt: Mihaela Bârsan – inițiator proiect, președintelele Alianței Sindicatelor din învățământ Suceava ,Giani Leonte – co-organizator, inspectorul șoclar de arte -Loredana Ceică – co-organizator,  maestrul coregraf Costinel Leonte – membru fondator al echipei, interpreta de muzică populară Angelica Flutur – membru fondator al echipei , Alexandru Brădățan – membru fondator al echipei, Leonard Zamă – membru fondator al echipei, părintele Iulian Florea – reprezentatul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și interpretul hunedorean Ovidiu Homorodean.În afara programului deja anunțat, organizatorii au pregătit și alte surprize.

”Având în vedere că proiectul nostru se adresează în mod special elevilor, ne-am propus să anunțăm rezultatele campaniei din acest an într- o zi cu o semnificație aparte: Ziua Mondiala  a Educației . Am considerat că este de datoria noastră, a membrilor echipei 10 pentru folclor” să lăsăm ceva în urma noastră, să dăruim din timpul și experiența noastră pentru a face ceva cu adevărat important, iar rezultatele din ce în ce mai frumoase ale proiectului ne încurajează să continuăm în a duce caravana folclorului în toate localitățile din județul Suceava și chiar în alte județe. Anul acesta am reușit să ajungem și în județul Maramureș cu sprijinul prefectului județului Suceava, Mirela Adomnicăi căreia îi mulțumim pentru sprijinul necondiționat pe care ni l-a acordat și sper să îl avem și în continuare . Amploarea pe care proiectul a luat-o se datorează participării Ansamblului Artistic Profesionist Ciprian Porumbescu din Suceava, posibilă prin asocierea cu Consiliul Județean Suceava și prin deschiderea pe care președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a aratat-o față de această cauză nobilă: promovarea introducerii folclorului ca obiect de studiu opțional în școlile din județ. Mulțumiri speciale și pentru primarul Muncipiului Suceava , Ion Lungu , care ne este alături încă de la prima ediție și ne ajută să încheiem grandios proiectul prin finanțarea Galei de premiere 10 pentru folclor” – a spus inițiatorul proiectului ”10 pentru folclor”, Mihaela Bârsan – organizator de evenimente.

Accesul în sală se va face exclusiv pe bază de invitații, care vor putea fi procurate gratuit de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava, începând de luni 24 septembrie, ora 12.

În cadrul evenimentului se va face și predarea oficială a ștafetei către partenerii din Maramureș, primul județ care s-a alăturat proiectului ”10 pentru folclor”, demarat din  județul Suceava. În perioada 9-13 martie, Mihaela Bârsan – inițiator proiect, Giani Leonte- co-organizator proiect,Loredana Ceică,- co-organizator proiect,  Alexandru Brădățan- membru fondator proiect, Angelica Flutur – membru fondator proiect și părintele Iulian Florea – reprezentatul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților , alături de Măriuca Verdeș și Călineștenii Țării Maramureșului au demarat proiectul ”10 pentru folclor”, poposind in 10 localități din Maramureșul istoric: Bârsana, Călinești, Văleni, Strâmtura, Bogdan Vodă, Desești, Sighetu Marmației, Giulești și Șieu.

În cadrul Galei de premiere”10 pentru folclor” se va anunța de către Inspectorul Școlar Județean Suceava câte școli au opțional de folcor în anul școlar 2018-2019 și vor fi premiați toți partenerii de proiect.

”10 pentru folclor” este organizat de Televiziunea Intermedia, Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, iar partenerii sunt: Consiliul Județean Suceav, Prefectura Județului Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava, Primăria Municipiului Suceava, primăria Municipiului Rădăuți, Primăria Rădășeni, Primăria Dorna Arini, Primăria Broșteni, Primăria Cajvana, Primăria Hănțești, Primăria Slatina și Primăria Baia.

Proiectul este sponsorizat de Casa de modă Janice, Depozitul de flori ”Simfonia Florilor”, Fly Music Bosanci, Salonul de infrumusețare ”Bellisima”, cofetăriile ”Ambianța” și Avon Suceava.

Parteneri media: Bucovina TV, Nest Tv, Jupanu, Monitorul de Suceava, Obiectiv de Suceava, Crai Nou, Suceava SmartPress și Suceava News.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *