Mopan Suceava
Cultural

Gala Laureaților a ”Festivalului Național de Poezie „ION COZMEI”, la Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera, joi 30 mai, de la ora 10

La Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera, în Sala „Elena Greculesi”, joi, 30 mai, de la ora 10, se va desfășura Gala Laureaților a celei de a VI-a ediții a ”Festivalului Național de Poezie „ION COZMEI”.

Ioan MANOLE, pivotul evenimentului – consultant artistic, poet, promotor cultural, organizator festival și secretar – transmite:

„Ediția a VI-a a Festivalului Național de Poezie „ION COZMEI” a ajuns în faza de Gala Laureaților, care va avea loc în ziua de joi, 30 mai, ora 10, Sala „Elena Greculesi”, a Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera”.

Ca întotdeauna, discretă și demnă, în sanctuarul cu amintiri miraculoase. Tot sub cupola înaltă a acestei sărbători a poeziei adevărate, a poeziei de rezistență ne va încânta și Mihaela Popescu, prietenă a poetului Ion Cozmei, o voce legendară a folkului românesc. Andreea Theodora Bălan, o explozie te talent în poezia recitată, șoptită, decriptată. Va cădea cortina cu amintiri luminoase, ca într-o sărbătoare ce va crește mereu în admirație și recunoștință. Aceste evenimente, absolut remarcabile, după opinia unanimă, au loc prin implicarea totală, responsabilă a CJ Suceava și a Centrului Cultural „Bucovina”. De aceea noi suntem recunoscători și aducem omagii!

Vă așteptăm pe toți cei care iubesc frumosul și jertfa întru spiritul sacru al poeziei și în sanctuarul restaurării memoriei oamenilor valoroși care mai sunt pe pământ sau în Țara Poeților din cer. Căci în Țara Poeților din cer este, cu siguranță, frig, poate că este și întuneric, dar nu vrem să fie uitare. Lumina din inimile noastre să le fie călăuză pentru nesfârșitele lor călătorii! Mulțumim juriului pentru dăruire, devotament, răbdare și pentru perseverență!

Juriul Festivalului Național de Poezie „Ion Cozmei”, ediția a VI a, 2024 – Suceava – Călinești Cuparencu

  1. Adrian Dinu RACHIERU – prof. univ. dr. critic literar, eseist, scriitor – Președinte
  2. Viorica PETROVICI – prof. dr. poetă, eseistă – membru
  3. Luminița ȚĂRAN – prof. dr. poetă, critic literar – membru
  4. Vlad SIBECHI – prof., cronicar literar – membru
  5. Ioan MANOLE – consultant artistic, poet, promotor cultural, organizator festival – secretar

Rezultatele acestei ediții:

MARELE PREMIU „ION COZMEI” – EDIȚIA a VI a și Premiul Centrului Cultural „Florin Piersic” – Corlata – Berchişeşti

Adrian AGHEORGHESEI – București

Premiul I

Andreea DUDUMAN – Suceava

Premiul II

Vasi PRODE – Sibiu

Premiul III

Alin TROCAN – Chiajna

Mențiune Specială I

Ana PASANCIUC – Suceava

Mențiune Specială II

Amalia MAYER – Suceava

Mențiune Specială III

Teodora BARBU – Suceava

Mențiune Specială IV

Adela ȘULEA – Suceava

Mențiune Specială V și Premiul Familiei Cozmei

Lavinia IENCEANU – Suceava

Mențiunea Specială VI

Elena PURUȘNIUC – Botoșani

Mulțumim sponsorilor noștri minunați, oameni rari, de mare valoare, ce au înțeles întotdeauna spiritul Festivalului „ION COZMEI” și au fost, în fiecare an, alături de noi, ALIN CREȚU, președinte al Asociației Transportatorilor de Mărfuri Bucovina și ILIE LAHMAN, antreprenor și mare iubitor de literatură și cultură.

Mulțumiri sincere tuturor concurenților care au trimis lucrări. Vă spunem că a fost o competiție extrem de strânsă! Meritați cu toții felicitări fără frontiere.

Au participat concurenți din mai multe localități ale țării: Municipiul Suceava, liceele orașului, Rădăuți, Sibiu, Iași, București, Iași, Botoșani, Galicea Mare – Dolj, București, Tulcea, Bogdănești – Suceava, Mărașu- Brăila, Ploiești, Buzău, Bârlad, Cluj, București, Oradea, Pitești, București, Chiajna, Botoșani, Vatra Dornei

Mulțumim tuturor invitaților prezenți, camarazilor, prietenilor, unii veniți acasă tocmai din SUA.

Vă așteptăm mereu, mereu, în inima și în spiritul manifestărilor noastre culturale. pe toți cei care iubesc frumosul și jertfa întru spiritul sacru al poeziei și în sanctuarul restaurării oamenilor valoroși care mai sunt pe pământ sau în Țara Poeților din cer. Căci în Țara Poeților din cer este, cu siguranță, frig, poate că este și întuneric, dar cu siguranță nu vrem să fie uitare. Lumina din inimile noastre să le fie călăuză pentru nesfârșitele lor călătorii!

Ne vom reîntâlni, pe la mijlocul lunii iulie, în comuna Udești în cadrul proiectului cultural „REZONANȚE UDEȘTENE”, proiect ce, de peste 28 de ani, cultivă și apără memoria a patru spirite luminoase ale acelor locuri, patru coloane de granit în istoria acestor ținuturi: MAGDA ISANOS, EUSEBIU CAMILAR, MIRCEA MOTRICI, CONSTANTIN ȘTEFURIUC”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other