Evenimente

Gala Oamenilor de Afaceri, a 29 ediție, organizată de Patronatele IMM din județul Suceava. Măsuri propuse pentru sprijinirea IMM-urilor și reducerea cheltuielilor bugetare

Joi, 12 octombrie 2023, s-a desfășurat cea de a 29-a ediție a Galei Oamenilor de Afaceri organizată de Patronatele IMM din județul Suceava. care a avut loc la Prestige Venues Ballroom din Suceava.

Evenimentul cu de-acum veche tradiție pentru mediul de afaceri din județul nostru, s-a bucurat de prezența numeroasă a antreprenorilor suceveni dar și din țară, alături de reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice locale și centrale, organizații de la nivel local, național și internațional, parteneri și colaboratori ai patronatelor IMM-urilor din județul Suceava.

Consiliul National al IMM-urilor din Romania a fost prezent prin președintele confederației- Florin Jianu, împreună cu o parte din board-ul de conducere al CNIPMMR: prim vicepreședinți, vicepreședinți și alți membri din conducere și executiv.

Au fost prezente și reprezentante ale patronatelor pentru antreprenoriat feminin, asociații profesionale din întreaga țară, cât și parteneri ai consorțiilor constituite pentru implementarea proiectelor finanțate cu fonduri europene la nivelul patronatelor sucevene.

Din rândul oficialităților locale, s-a remarcat prezența președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a prefectului Județului Suceava, Alexandru Moldovan, a deputatului PSD de Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, fost prefect al județului, dar și a primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, care, în alocuțiunile lor și-au reafirmat sprijinul pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, adevăratul motor al economiei românești.

Și în acest an, Gala Oamenilor de Afaceri ediția 2023 a evidențiat rezultatele economice și profesionale ale tuturor antreprenorilor suceveni.

Au fost acordate premii de excelență unor companii de top ale județului Suceava, cât și unor firme sucevene care au aniversat in acest an 30 de ani de activitate economică.

Au fost premiați și tineri antreprenori, precum și reprezentanți ai societății civile, cât și din diaspora.

Pentru firmele premiate, pentru toate firmele ce activează în județul Suceava, mesajele de apreciere și susținere au fost transmise și din partea autorităților și instituțiilor publice centrale și locale.

Un moment special al serii a fost și acordarea distincției de excelență Coralei Ciprian Porumbescu Suceava pentru cele două medalii de aur obținute la cea mai mare competiție de muzică corală desfășurată în Coreea de Sud.

”Felicitări și Vă mulțumim tuturor pentru participare, susținere, implicare.

Mulțumim tuturor partenerilor și sponsorilor care au contribuit la organizarea evenimentului.

Mulțumim gazdei noastre, familia Laslovici.

Mulțumim partenerilor media.

Mulțumim Cvartetului Royal, Corala Ciprian Porumbescu, doamnei Viorica Macovei, domnului Gabi Zamfirache.

Mulțumim, Emanuel Drăgoi Photographer.

Vouă tuturor vă mulțumim pentru acest eveniment de gală, pentru toată dăruirea fără de care nu am fi reușit.”, este mesajul transmis de organizatori – Patronatele IMM din județul Suceava.

 

Măsuri propuse pentru sprijinirea IMM-urilor și reducerea cheltuielilor bugetare

 

În conferința de presă care a precedat Gala Oamenilor de Afaceri, președintele CNIPMMR, Florin Jianu a prezentat un pachet de programe pentru susținerea IMM-urilor în anul 2024, care a fost propus Guvernului. Este vorba despre un program de compensare a efectelor războiului din Ucraina în domeniul alimentar și agricultură; un program de compensare a costurilor cu motorina pentru transporturi; deblocarea programului Electric – Up; Finanțarea din Fondul de Modernizare a proiectelor pentru producerea de energie – IMMPROSUMER; suplimentarea plafoanelor de garantare în cadrul programului IMM INVEST PLUS; lansarea tuturor call-urilor 2021 – 2027 (investiții); un program pentru suținerea dezvoltării IMM-urilor existente – scale-up.

În același timp, CNIPMMR solicit lansarea tuturor programelor naționale și regionale pentru mediul privat, în valoare de 6,1 miliarde de euro.

”În contextual actual, caracterizat de mai multe crize3 suprapuse, îndeosebi determinate de factori externi, marcate de creșterea prețurilor la energie termică, gaze natural și combustibili, asigurarea finanțării programelor de dezvoltare pentru IMM-uri și a start-up-urilor este esențială pentru dezvoltarea și stabilitatea economiei, Guvernul are obligația de a veni cu măsuri de susținerea a mediului economic, să asigure finanțarea programelor și implementarea acestora, și nu doar să fie interest de cheltuielilev cu aparatul bugetar”, s-a arătat în conferința de presă.

Și pentru că tot a venit vorba despre aparatul bugetar, CNIPMMR a prezentat o serie de excese în organizarea administrației publice locale în teritoriu, servicii publice deconcentrate ale ministerului și instituții publice care sunt prea multe, într-un număr nesustenabil și care nu își justifică existența într-un număr atât de mare.

Astfel, în medie sunt 32 de servicii publice deconcentrate organizate la nivel de județ, multe dintre acestea putând fi organizate la nivel regional, cu birouri județene fără personalitate juridică, pentru o mai bună utilizare a fondurilor bugetare a fondurilor bugetare și reducerea costurilor de administrare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *