Gala Premiilor Societății Scriitorilor Bucovineni, la Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera”. Monahia Elena Simionovici, Mircea Aanei, Elena Brândușa Steiciuc, Ioan Țicalo printre laureați

Joi, 7 martie 2019, la Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera”, Sala de Arta „Elena Greculesi” s-a desfășurat Gala Premiilor Societății Scriitorilor Bucovineni pentru anul editorial 2017.

Evenimentul a fost organizat de Societatea Scriitorilor Bucovineni (SSB) în parteneriat cu Biblioteca Bucovinei ”I. G. Sbiera” Suceava.

Juriul care a evaluat aparițiile editoriale din anul 2017 ce poarta semnătura scriitorilor bucovineni, a fost format din: criticii literari Mircea A. Diaconu și Isabel Vintilă, precum și scriitorii Doina Cernica, Liviu Dorin Clement și Carmen Veronica Steiciuc.

Juriul a decis ca Marele Premiu ”Bucovina” să îi fie acordat Monahiei Elena Simionovici de la Mănăstirea Voroneț, care este și vicepreședinte al SSB.

Premiul ”Opera Omnia” a fost acordat prozatorului Ioan Țicalo.

În urma jurizării au mai fost acordate următoarele premii:

  • Premiul pentru Poezie – Mihaela Grădinari;
  • Premiul pentru Proză – Mircea Aanei și Ioan Mugurel Sasu;
  • Premiul pentru Istorie și Critică Literară – Mihai Mateiciuc;
  • Premiul pentru Francofonie – Elena Brândușa Steiciuc;
  • Premiul pentru Evocarea Scriitorilor Bucovineni – Constantin T. Ciubotaru;
  • Premiul pentru Debut – Daniel Tănase.

Pentru întreaga sa activitate în spațiul literar bucovinean istoricul literar Nicolae Cârlan a primit din partea Societății Scriitorilor Bucovineni ”Diploma de Excelență”.

La evenimentul care s-a bucurat de o numeroasă și aleasă prezență a participat și un grup de monahii de la Mănăstirea Voroneț, nelipsind stareța mănăstirii, stavrofora dr. Gabriela Platon. De asemenea, a fost prezentă decana de vârstă a SSB – Artemisia Ignătescu.

Frumoasa atmosferă a fost completată de eleva Adela Șulea care a susținut un recital de poezie. (foto: facebook Doina Cernica)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *