Galeria de Artă Rădăuți va purta numele ”Traian Postolache”. Inițiativă a primarului Bogdan Loghin

Primăria Rădăuți a anunțat printr-un comunicat de presă că, la inițiativa primarului Bogdan Loghin, Consiliul Local a aprobat ca Galeria de Artă Rădăuți să poarte numele „Traian Postolache”. Primarul a mai propus ca la Rădăuți să demareze un proiect anual, Tabăra de Pictură „Traian Postolache” ce va decerna trofeul „PENELUL DE AUR”.

”Tabăra va începe în data de 15 iunie, cu întâlnirea pictorilor la Galeria de Artă, unde, în prezența juriului, vor primi materialele pentru pictură (canvasuri, culori, pensoane, șevalet), asigurate de organizator.

Timp de o săptămână, pictorii vor participa la mese rotunde, ateliere în aer liber sau în interior, un adevărat workshop, finalizat cu o expoziție colectivă, cu lucrări ce redau orașul.

Manifestarea e  înscrisă în calendarul prilejuit de Zilele municipiului Rădăuți.

În cadrul vernisajului, juriul, format din profesoara Loredana Ceică, graficianul Mihai Pînzaru PIM și  profesorul Dragoș Pătrașcu, președinte, va desemna câștigătorul trofeului „PENELUL DE AUR” și premiului de 2000 de lei. Pictorii participanți vor lucra în ulei, acrilic sau acuarelă și vor dona câte două lucrări Primăriei Rădăuți, contribuind la creșterea pinacotecii din cadrul Muzeului „Samuil și Eugenia Ioneț”. ”, se arată în comunicatul de presă.

Ne-am gândit să începem cu pași mici, cu un buget modest și, deocamdată, cu artiști locali din Rădăuți, să promovăm, inițial, valorile locale. Însă această provocare trebuie să ne motiveze pentru ca, începând de anul viitor,  tabăra să devină internațională, iar trofeul nostru de la Rădăuți, unul  râvnit de toți marii artiști.” a precizat primarul Bogdan Loghin, în finalul comunicatului transmis.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other