Mopan Suceava
Comunicate de presaCultural

Galeria Zamca prezintă peste 40 de lucrări din colecția „Armonii Cromatice”, semnate Liviana Pînzaru și Ioana Cezara Poiată

Vineri, 19 noiembrie 2021, Asociația Institutul Bucovina a avut plăcerea de a găzdui vernisajul ultimei expoziții de artă din acest an, ce se regăsește în incinta Galeriei Zamca. Colecția de peste 40 de picturi ale artistelor Liviana Pînzaru și Ioana Cezară Poiată se intitulează „Armonii Cromatice” și reprezintă o expresie a naturii în cele mai vii culori tomnatice ale sale.

Suceveanca Nicole Vasilcovschi a adus un plus de valoare evenimentului, prin lansarea noului volum de poezie „Lampioane de cuvinte”, având în centrul operelor sale viața, văzută deseori ca o formă de claustrare, recitând câteva versuri în fața celor peste 30 de persoane prezente la eveniment. Liviana Pînzaru a încântat cu prezența sa online, prin intermediul platformei Zoom, pe tot parcursul vernisajului, fiind o revedere emoționantă cu vechi prieteni de pe meleagurile natale.

Galeria de artă Zamca este o inițiativă lansată în anul 2021 de către Asociația Institutul Bucovina, cu sprijinul maestrului caricaturist Mihai Pânzaru-Pim, custodele galeriei, pentru a oferi publicului local și nu numai, acces la educație prin artă și șansa de a-și dezvolta simțul estetic. Expoziții noi și variate, de pictură și artă fotografică sunt atent selectate lunar, pentru a oferi o varietate multiculturală.

Colecția „Armonii Cromatice” poată fi vizitată în mod gratuit până pe 12 ianuarie 2022, cu excepția perioadei sărbătorilor de iarnă. Programul de lucru al galeriei este de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00, strada Zamcei, numărul 17 (în spatele magazinului LIDL de pe Mărășești).

Pentru mai multe informații legate de expoziție, persoana de contact din cadrul Asociației Institutul Bucovina este Ionuț Ruști – coordonator expoziții Galeria Zamca, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.org. Cei interesați sunt rugați să viziteze  pagina de Facebook: http://www.facebook.com/i.bucovina şi website-ul www.bucovinainstitute.org, unde sunt postate cele mai recente activități.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *